csodatáska

2020.08.25. 11:00

Tanszeradományokat várnak a pápai Fidesz-irodába

A Máltai Szeretetszolgálat CsodaTáska elnevezésű tanszergyűjtési akciójához csatlakozva a helyi Fidesz-irodában is leadhatók a felajánlások a rászorulók iskolakezdéséhez.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A helyi Fidesz-csoport és a Fidelitas csatlakozik a Máltai Szeretetszolgálat és a CsodaCsoport Alapítvány CsodaTáska névvel indított, augusztus 31-ig meghosszabbított országos iskolatáska- és tanszergyűjtési akciójához. A segítő szándékúak a helyi Fidesz-irodába vihetik be és adhatják le a tanszercsomagokat, tudtuk meg a hétfői sajtótájékoztatón.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a párt tagjaitól, szimpatizánsaitól, támogatóitól, valamint az akciót fontosnak tartóktól várják a felajánlásokat, amiket jövő hétfőig a Fidesz irodájában, hétköznapokon 10-12 és 17-18 óra között lehet leadni.

– Az idei tanévtől a tankönyvek már minden tanuló számára biztosítottak, tehát az ezzel kapcsolatos kiadások a családi kasszát nyár végén nem terhelik. Sok rászoruló családon szeretnénk segíteni azzal, hogy az egyéb iskolakezdési költségekből egy részt mi is átvállalunk. Így elsősorban új vagy használt, de mindenféleképpen jó állapotú iskolatáskát, tolltartót, bontatlan csomagolású füzeteket, ceruzákat, tollakat, vonalzót, hegyezőt, körzőt, zsírkrétát, vízfestéket, ecsetet tartalmazó adományokat várunk. Azt szeretnénk kérni, hogy a csomagokba pénzt, élelmiszert, ruhaneműt, játékot, illetve törött-szakadt, használhatatlan tanszert ne tegyenek. Az összegyűlt csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportja számára adjuk majd át, ők pedig továbbítják a látóterükben, Pápán és környékén élő olyan családoknak, akik ezekre igényt tartanak – fejtette ki Áldozó Tamás polgármester.

Pozsgai Réka, a Fidelitas pápai elnöke és Áldozó Tamás polgármester a Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatón Fotó: Laskovics Márió/Napló

Pozsgai Réka, a Fidelitas helyi elnöke hozzáfűzte, reméli, minél többen csatlakoznak az akcióhoz, mellyel szebbé tehetik a hátrányosabb helyzetű gyermekek iskolakezdését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában