Malomvölgy Nyugdíjasklub

2020.09.23. 07:00

Húsz éve Lovasért dolgoznak

A koronavírus-járvány miatt sajnos nem tudtuk tavasszal megünnepelni a Malomvölgy Nyugdíjasklub fennállásának 20. évfordulóját. Terveink szerint októberben erre sor kerül, hacsak a vírus ismét nem akadályozza ezt meg – nyilatkozza a Naplónak Dienes Károly, aki nyolc éve a klub elnöke.

Szendi Péter

Dienes Károly nyolc éve vezeti a Malomvölgy Nyugdíjasklubot

Fotó: Szendi Péter/Napló

A klub annak idején 34 fővel alakult, céljuk a falubeliek összetartásának erősítése, a község programjaiban való aktív részvétel, a település szépítése. Korábban nagyon összetartó volt a civil szervezet, most ezt egy kicsit hiányolja Dienes Károly, hiszen jelenleg 17-en tevékenykednek rendszeresen. Reméli, hogy minél több nyugdíjas csatlakozik hozzájuk, hiszen Lovas egyik legaktívabb egyesületéről beszélünk. Amikor felkérték, hogy legyen a klub elnöke, akkor ő volt a legfiatalabb, meglepte a kérés, de örömmel vállalta.

– Célom az volt, hogy új színt vigyek az egyesület életébe. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a mindenkori képviselő-testülettel jó viszonyt ápoltam, ápolok. Hálás vagyok az önkormányzatnak, hogy anyagilag is támogatják a klubunkat. Általában kéthetente szoktunk összeülni, ilyenkor felköszöntjük a születésnapjukat vagy névnapjukat ünneplőket, de a legfontosabb, hogy jókat beszélgetünk, amire, úgy érzem, hogy nagy szükség van a mai világban– folytatja tovább a beszélgetést Dienes Károly, aki azt is elárulta, hogy épp a szőlőjéből jött, úgy érzi, hogy jó lesz a termés, és valószínűleg a minőségre sem kell panaszkodnia. Többször megmérettette már borait a környék különböző borversenyein, ahol szép eredményeket ért el.

Dienes Károly nyolc éve vezeti a Malomvölgy Nyugdíjasklubot
Fotó: Szendi Péter/Napló

De térjünk vissza a Malomvölgy Nyugdíjasklubra! Az elmúlt években az ország számos pontján kirándultak, de volt, hogy Ausztriába ruccantak ki vagy éppenséggel a Felvidékre. Ezek a kirándulások még jobban összehozzák a nyugdíjasokat. Legutóbb Kalocsán jártak, ahol nagyon jól érezték magukat. Többször voltak fürdőkben is, de ami a legfontosabb, hogy minden évben munkájukkal segítenek a virágültetésben, hogy szeretett községük minél szebb arcát mutassa nemcsak az itt élőknek, hanem azoknak is, akik Lovasra jönnek nyaralni vagy átutazóban járnak a településen.

Nagy bánatukra a koronavírus-járvány ezt is felülírta idén, így nem tudtak részt venni a virágosításban, de reméli, hogy jövőre ismét segíteni tudnak. Az önkormányzat többször számíthatott rájuk a méltán népszerű Lovasi napokon is, aktív részvételükkel rendszeresen segítik a rendezvény lebonyolítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában