Javult a járványhelyzet Pápán

Az augusztus 24-ei adatokat figyelembe véve egy hét alatt 27-ről 21-re csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma Pápán – emelte ki hétfői sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester.

Polgár Bettina

Az elszigeteltség és a magány könnyen depresszióhoz vezethet. A mentális egészség megtartására előnyös tulajdonság az optimizmus

Forrás: pixabay.com

Mint mondta, az elrendelt karanténok száma ugyancsak csökkent: míg augusztus 24-én 75-en voltak karanténban, addig augusztus 31-én már csak 62 személy esetében volt érvényben karantén. A polgármester hozzátette, az Egyesített Szociális Intézmény továbbra is érvényben tartja a korábbi korlátozó intézkedéseket, melyek értelmében a bentlakásos idősotthonokban kijárási, látogatási és felvételi tilalom van érvényben.

Áldozó Tamás a növekvő országos fertőzöttségi adatok tekintetében megjegyezte, nem lehet kizárni, hogy a városban is lesznek majd újabb megbetegedések. Ehhez kapcsolódóan a biztonsági előírások betartására hívta fel a figyelmet, különös tekintettel a maszkviselés és a távolságtartás fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában