Kitüntették a pedagógust

2020.09.10. 07:00

Nagy Károly kapta a Dr. Borsi Lőrinc-érmet és oklevelet

VESZPRÉM Bensőséges hangulatú ünnepség keretén belül adták át idén a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub kitüntetését, a Dr. Borsi Lőrinc-érmet és oklevelet az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy-termében.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A vendégeket Kanyár Erika klubelnök köszöntötte, aki szerint a társadalom megbecsüli a pedagógusok munkáját.

– Mi már a partvonalról figyeljük a történéseket, és drukkolunk azért, hogy jól menjenek az oktatás ügyei, hiszen gyermekeink, unokáink révén érintettek vagyunk – fogalmazott az elnök.

Elmondta: a változás megállíthatatlan, muszáj vele haladni. Büszkék arra, hogy a klub nyugdíjasai évtizedeket töltöttek a katedrán, ugyanakkor nagy öröm számukra, ha a társadalom elismeri a tevékenységüket.

– A legnagyobb kitüntetés a pedagógusoknak az, ha a tanítványaik köszönik meg a munkájukat – hangsúlyozta Kanyár Erika.

Hegedűs Barbara alpolgármester ünnepi beszédében kiemelte: az elmúlt hónapok is azt bizonyították, hogy a pedagógustársadalomra és áldozatos munkájukra a városnak és az országnak óriási szüksége van.

– A mai világban stabil pontokat is jelentenek a pedagógusok a diákok és a családok számára is. Egy jó pedagógusnak pedig generációkon átívelő hatása lehet – jelentette ki, és megköszönte a pedagógusok munkáját.

Bán Mihály, a megyei szakszervezet titkára elmondta, pedagógusnak lenni mindig szép és nehéz feladat volt. Arra kérte a jelenlévőket: ha fiatalabb kollégával találkoznak, meséljenek arról, hogy milyen volt korábban, hiszen akkor is voltak nehézségek.

Borsi Lőrinctől vette át az elismerést Nagy Károly
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kitüntetett idén Nagy Károly tanár lett. A laudáció­ból kiderült: közel egy évtizede tagja a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak. A Bakonyszentlászlóról származó tanár a Lovassyban érettségizett, pedagógia szakon diplomázott, majd a történelem szakot is elvégezte. Ezután a Bakony Művekben oktatási területen dolgozott és vezette a vállalat könyvtárát is, később az oktatási központban tevékenykedett. A cég megszűnése után, 1992-ben a Veszprémi Középiskolai Kollégiumba került nevelőtanárként. A klubban szívesen és tevékenyen vesz részt, igyekszik nyugdíjas társait felvidítani.

Az érmet Hegedűs Barbara alpolgármester, míg az oklevelet Borsi Lőrinc adta át a kitüntetettnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában