Élmény és szórakozás

2020.09.01. 07:00

Nyárbúcsúztató napot tartottak Bándon a gyerekeknek

Negyedszer tartottak nyárbúcsúztató napot a gyerekeknek. A rendhagyó és családias rendezvényen köszöntötték a község leendő első osztályosait, és vidám, játékos programok sokaságával búcsúzhattak a gyerekek a szünidőtől. Volt többek között foci- és asztalitenisz-bajnokság, karatebemutató, kötélhúzás és kerékpártúra is.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Rendhagyóra sikerült az idei nyár végi gyermekprogram Bándon, mivel a járványhelyzet miatt elmaradt júniusban a vakációt köszöntő sportnap. Ezért most összevonva szervezték meg a sportnapot, a kis elsősök köszöntését és a nyárbúcsúztató becsengetőnapot.

– A gyerekek már nagyon ki voltak éhezve arra, hogy találkozzanak egymással itt, az új látogatóközpontnál, ezért úgy éreztük, hogy kicsit hosszabb időtartamban, de a hagyományokhoz ragaszkodva tartjuk meg ezt a rendezvényt – mondta el Gráczki Lászlóné Márta néni, a rendezvény fő szervezője, aki nagyon örült annak, hogy 48 gyermek és sok szülő is részt vett a programokon.

Rendeztek foci- és asztalitenisz-bajnokságot, volt jóga- és tekvandóbemutató, kötélhúzás és kerékpártúra is a falu körül. A sportnap keretében megismerkedhettek a diákok a sárkánykészítéssel, és olyan régi játékokat is kipróbálhattak, mint az ugróiskola.

Rendeztek foci- és asztalitenisz-bajnokságot, volt jóga- és tekvandóbemutató Fotó: Molnár Sándor/Napló

A játékos programokra meghívták a leendő első osztályosokat, akikről már hagyományosan – a szüleikkel és a falu polgármesterével – közös fénykép is készült a régi iskolánál található Mádl Ferenc-szobornál, hogy ne felejtsék majd el bándi kötődésüket. A kicsiket köszöntötték a nyolcadik osztályosok és leendő tanító nénijük, Papp Árminné Gabi néni is.

– Minden gyermekrendezvénynél, amelyet szervezünk, élvezzük a falu lakóinak támogató segítségét. Munkájukkal, sok esetben anyagi hozzájárulásukkal, a rendezvényeken való részvételükkel bizalmat szavaznak a Bándért Közalapítványnak – hangsúlyozta Gráczki Lászlóné, akinek Halmosné Kántor Mária és Me­gyaszai Éva segített a szervezésben.

A játékos programokra meghívták a leendő első osztályosokat is Fotó: Molnár Sándor/Napló

A gyerekek a becsengető sportnapon színes karszalagokat is gyűjthettek, ha részt vettek egy-egy programban, és a legtöbb játékot kipróbálók külön ajándékot is kaptak. A jó hangulatú, élményekkel teli sportnap közös szalonnasütéssel zárult Bándon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában