közgyűlés

2020.09.16. 07:00

Október végére elkészülhet az új terelőút

Egyhangúlag támogatta az Almádi és Füredi út összekötését lehetővé tevő rendezésiterv- módosítást a közgyűlés keddi rendkívüli ülésén.

Marton Attila

Hétfőn már az ideiglenes terelőúton lehetett közlekedni Veszprém és Balatonalmádi között. Az ideiglenes terelőutakon egy sávon haladhat a forgalom

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ezzel kezdetét veheti a végleges terelőút építése, amely a közlekedők által hétfőtől használt ideiglenes útszakaszokat váltja ki október végétől.

Hartmann Ferenc (MSZP–LMP–P) frakcióvezető és Kovács Rajmund független képviselő arról érdeklődött, miért csak a csomópont lezárása után épül meg a végleges terelőút, míg Katanics Sándor (DK–Szakszervezetek) frakcióvezető szerint elkésett az összekötő út építése. Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, az önkormányzat idén szerzett tudomást a kivitelező építési szándékáról, így az összekötő út megépítéséhez szükséges rendezésiterv-módosítás is csak ebben az évben vette kezdetét. A kivitelező a Veszprém és Almádi közötti forgalmat Felsőörsön keresztül bonyolította volna le, az önkormányzat szerint ez a 20-25 kilométeres kerülővel járó megoldás nem lett volna megfelelő a térségben élőknek, ezért az önkormányzat a jogi feltételek biztosításával segíti a végleges terelőút – amely kétszer egysávos és aszfaltozott lesz – megépítését.

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) leszögezte, a déli elkerülő a város legnagyobb forgalmat lebonyolító útszakasza. Emlékeztetett, a fejlesztés állami beruházásként készül el, a végleges terelőút pedig nemcsak az almádi csomópont átépítése alatt lesz hasznos, hanem jövő ősztől kezdődően nyolc hónapon át, amikor a Füredi úti csomópontot építik át külön szintűvé.

A közgyűlés hozzájárulást adott a Hajlat utcában Trianon 100. évfordulója alkalmából egy magánszemély által állított kettős kereszthez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában