Kiradírozzák a különbségeket

2020.09.03. 07:00

Tanszercsomagokat és számítógépeket oszt szét a kálvinista segélyszervezet

Széles körű összefogássá nőtte ki magát a Magyar Református Szeretetszolgálat tanévkezdést segítő kampánya. A szervezet tizennyolcmillió forint értékben nyújt segítséget több mint nyolcszáz rászoruló diáknak.

Laskovics Márió

A Magyar Református Szeretetszolgálat július 15. és augusztus 31. között szervezte meg a tanévkezdést segítő, Radírozzuk ki a különbséget! elnevezésű adománygyűjtő programját. A karitatív szervezet bankszámlaszámán, az 1358-as adományvonalán és az adomany.jobbadni.hu honlapon hirdetett online gyűjtésen összesen több mint 1,2 millió forint pénzbeli felajánlás jött össze. A tárgyi adományok gyűjtése is nagy sikerrel futott: 50 asztali számítógép, 150 használt, de jó állapotú iskolatáska érkezett, illetve számos tolltartót, tornazsákot és egyéb iskolaszert adtak le az adományozók. Volt olyan magánszemély, aki 40 ezer füzetet ajánlott fel, tudtuk meg.

A széles körű összefogásnak köszönhetően tizennyolcmillió forint értékben tudnak segítséget nyújtani eddig több mint 800 rászoruló diák számára. Az adományok osztása már megkezdődött, és a héten folytatódik a regionális irodák által, mondta el Lutár Balázs, a segélyszervezet igazgatóhelyettese az InfoRádiónak nyilatkozva.

Több mint nyolcszáz rászoruló diáknak nyújt segítséget a tanévkezdésben a református szeretetszolgálat
Fotó: Lucski Zsófia/Magyar Református Szeretetszolgálat

Lutár Balázs hozzátette, a református szeretetszolgálat több fejlesztést is megvalósított egy 650 millió forint összköltségvetésű projektben, mely keretében a Hajdú-Bihar megyei Ebesen egy ezer négyzetméteres, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gelénesen pedig egy 250 négyzetméteres logisztikai központ, illetve Szentesen, Pécsen és Alsóörsön kisebb logisztikai központok, adománykoordinációs pontok épültek. Továbbá a szervezet informatikai fejlesztését szintén ebből a keretből fedezték. A logisztikai tevékenység fejlesztése mellett a gépjárműpark is bővült.

A Magyar Református Szeretetszolgálat szeptemberben a Nyilas Misi Ösztöndíj Programjának támogatására hirdet adománygyűjtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában