Zöld, high tech és magyar

2020.09.28. 20:00

Új fejlesztési központot és üzemcsarnokot avattak Nemesvámoson

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter avatta fel a Jáger csoport új, kétszintes 900 négyzetméteres fejlesztési központját és ezer négyzetméteres üzemcsarnokát a településen. A 350 milliós fejlesztéshez 100 millió forintos támogatást nyert el a cég.

Molnár Sándor

20200928 Nemesvámos, Csatári Plast, Jáger csoport Fejlesztési központ átadása- Nemesvámos. Az épületet felavatja Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Jáger Prod Kft. új fejlesztési központjának és üzemcsarnokának avatóján Palkovics László mondott köszöntőt. Az innovációs és technológiai miniszter kiemelte, hogy ez egy tipikusan magyar sikertörténet. A cégcsoport működése tulajdonképpen leképezi az Innovációs és Technológiai Minisztérium által értéknek tekintett gazdaságfejlesztési irányt, hiszen egyszerre nemzeti, környezetbarát és lelkes előmozdítója a technológiai fejlesztésnek.

Az üzemcsarnokának avatóján Palkovics László mondott köszöntőt Fotó: Balogh Ákos/Napló

A miniszter kitért arra is, hogy a cégcsoport a 2008-as gazdasági válságot nem meggyengülve, hanem megerősödve vészelte át, és a villamos fogyasztási szekrények, kötődobozok, kábelelosztó szekrények egyetlen magyarországi gyártójaként, jelentős mértékben jelen van a külföldi piacokon is. Emellett komoly sikereket értek el a műanyaghulladék újra hasznosításának területén is.

A miniszter példaként állította Csatári Lászlót és a vállalkozást a magyarországi vállalatok elé, és sok sikert kívánt a cégcsoport további terveinek megvalósításához.

Az ünnepségen Csatári László hangsúlyozta, hogy csak azok a cégek élik túl a nehéz időket, akik képesek egymás vállára állni, egymás vállán megkapaszkodva dolgozni, építkezni, mert akkor a csodák is megvalósulnak. Külön megköszönte a bakonybéli nagyrekonstrukciónál, illetve a nemesvámosi építkezéseknél hősiesen helytálló Szolga József, Horváth Tibor és Terebesi László munkáját, akik sokkal többet tettek annál, mint ami tőlük tisztességgel elvárható lett volna.

Csak azok a cégek élik túl a nehéz időket, akik képesek egymás vállára állni Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az ügyvezető igazgató kérdésünkre elmondta még, hogy az új központban technológiákat fejlesztenek azért, hogy a cégcsoport jövője hosszútávon is biztosított legyen. Ehhez az kell, hogy a termékkörük is fejlődjön, és az előállításukhoz szükséges szerszámokat is fejleszteniük kell. Mindehhez olyan munkakörülményekre van szükség, ahol az emberek jókedvűen, nyugodtan dolgozhatnak tiszta, világos és rendezett munkahelyen.

Az új központban technológiákat fejlesztenek azért, hogy a cégcsoport jövője hosszútávon is biztosított legyen Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ezeknek a feltételeknek köszönhetően a fluktuációs ráta gyakorlatilag nulla a családcentrikus cégnél, ahol minden munkahelyet meg tudtak tartani a járvány első hullámának idején, sőt még extra juttatást is adtak a munkatársaknak, hogy könnyebben átvészeljék azt az időszakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában