Helyi családokat támogatnak az akcióval

2020.10.28. 07:00

Hatalmas acélszívbe gyűjtik a kupakokat Balatonfűzfőn

Jótékonysági célt betöltő installá­ciót és találkozási pontot helyezett ki a közelmúltban a balatonfűzfői Fidelitas és az önkormányzat, mely központi helyen, a Falatka Büfé előtt található meg – tudtuk meg Kerekes Csongor önkormányzati képviselőtől, a helyi szervezet vezetőjétől.

Szendi Péter

Balról jobbra: Kerekes Csongor, Bóka Bence és Szedlák Áron

Fotó: Szendi Péter/Napló

Egy olyan köztéri alkotással szerették volna gazdagítani a várost, mely egyben a környezettudatosság eszméjét is hirdeti. Az ötlet végül egy acélból készült, piros színben pompázó, szív alakú installáció formájában valósult meg. A civil akciót támogatta Szanyi Szilvia polgármester is, aki elmondta, örül neki, hogy az installáció kihelyezésével Balatonfűzfő is csatlakozott azokhoz a városokhoz, ahol már található hasonló köztéri alkotás.

– Szerencsére egyre több kupak kerül bele az acélszívbe. Ha megtelik, számításaink szerint egyszerre mintegy ötven kilogrammot tudunk kivenni. Az acélszív több funkciót is ellát: fő célja, hogy a környezetvédelmet is segítve jótékonyságra buzdítsa a fűzfőieket és a környékbeli településeken élő embereket, akik bedobhatják ide a műanyag palackok kupakját. Amikor aztán a szív megtelik, a kupakokat egy erre szakosodott vállalkozás szállítja el. Terveink szerint, ha egy tonna összegyűlik, akkor az abból befolyt összeget – mely kilónként hatvanöt forint – az arra rászoruló fűzfői családoknak ajánljuk fel – hangsúlyozta Kerekes Csongor, aki megköszönte Szedlák Áronnak, a Fidelitas Veszprém megyei elnökének és Bóka Bencének, a Fidelitas közép-dunántúli regionális igazgatójának a támogatását.

Balról jobbra: Kerekes Csongor, Bóka Bence és Szedlák Áron
Fotó: Szendi Péter/Napló

A kezdeményezés támogatói ugyanakkor szeretnék, ha az alkotás jótékonysági funkciója mellett művészeti szerepet is betöltene, és kedvelt szelfiponttá, találkozási hellyé válna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában