Fejlődő önismerettel a problémák leküzdéséért

2020.10.01. 07:00

Közel kétszázan vettek részt a street training programon Balatonalmádiban

Az eseményt a Flow Alapítvány és a Bent Női Vállalkozói Egyesület szervezte. A szoborparkban tartott eseményen előre meghirdetett témákhoz lehetett csatlakozni, az összegyűlő kis csoportok egy-egy problémára fókuszáltak.

Sági Ági

Fotó: Sági Ágnes/Napló

- Az esemény célja, hogy rávilágítsunk arra, hogy érdemes saját magunk tudatos fejlesztésével foglalkozni, akkor is, ha ez egyébként munkahelyi vagy más szempontok miatt nem kötelező. Általában kétféle ember jön el ide, az egyik, aki tudja mi a training módszer, és azért jön el, a másik, aki már hallott róla, és ki szeretné próbálni. Aki nem tudja, hogy működik a saját élményű tanulás, az itt kipróbálhatja egy másfél órás, fájdalommentes szabadtéri formában – mondta el Kalmár Péter szervező, a Flow Alapítvány kuratóriumi tagja.

Az esemény célja, hogy rávilágítsunk arra, hogy érdemes saját magunk tudatos fejlesztésével foglalkozni Fotó: Sági Ági/Napló

A kis csoportos foglalkozásokon a résztvevők trénerek segítségével próbálhattak válaszokat keresni az őket foglalkoztató problémákra. Hogyan teremtsek egyensúlyt a női szerepek között, hogyan lehet jól vitázni, hogyan értsek szót azokkal, akikkel nem tudok, mi az a Design Thinking, és miért van szükség az elsajátítására – mind, mind a balatoni street trainig témái voltak.

Az érdeklődők kiscsoportos foglalkozásokon is részt vehettek Fotó: Sági Ági/Napló

- Ahhoz képest, hogy milyen rossz az idő, úgy érzem elégedettek lehetünk. Ez a hideg sem vette el az emberek kedvét. és a regisztráltak nagy része el is jött. A trénerek ajánlás alapján jöttek, azaz akikkel korábban már kapcsolatban voltunk, vagy ismerjük a munkásságát, azokat hívtuk. A témák köre széles spektrumon mozgott, a fiataloktól az idősekig találtak témát az érdeklődők. Sokan voltak például kíváncsiak a „lassan siess” programra, ami a rohanó világban segít megtalálni az egyensúlyt. Népszerű volt a „kövesd a belső hangodat, ha már elmúltál negyven” című workshop, de a változás-feldolgozás témája is sokakat érdekelt – mondta el Nagyné Czuri Eszter a Bent Egyesület elnöke.

Népszerűek voltak a workshopok Fotó: Sági Ági/Napló

A rendezvény összefogás eredményeként jött létre. A padokat, a hangosítást és a sok szervezési munkát mind önkéntesek adták. A programot a tervek szerint minden évben megtartják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában