Önkéntesek akciója

2020.10.16. 07:00

Ne legyen szemétlerakó hely a Bakonyból!

Idén is megszervezte hagyományos szemétszedési akcióját a Múlttal a Jövőért Egyesület. A tési civil szervezet felhívására 137 zsák szemetet szedtek össze önkéntesek Várpalota és a bakonyi falu között.

Szabó Péter Dániel

A katonák az összegyűjtött szemét elszállításában segédkeztek

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Hetedik alkalommal hirdette meg környezetszépítő akcióját a Múlttal a Jövőért Egyesület. Az önkéntesek több helyszínen mintegy hat órán keresztül gyűjtötték a szemetet a Bakonyban. Összeszedték az útszéli hulladékot, felszámoltak három illegális hulladéklerakót az erdőben, s többek között a hegyi emlékpark környékét is megtisztították.

– Ezúton is köszönöm az önkénteseknek és támogatóinknak, hogy idén is meg tudtuk tartani szemétszedő akciónkat. Nem hiába dolgozunk, évről évre kevesebb a szemét, igaz, ez csak részben a szemléletváltás eredménye. Sokat tesz hozzá a sikerhez a rendszeres rendőri, honvédségi, polgárőri jelenlét, valamint a lezárt erdei utak és a telepített kamerák. Az elmúlt másfél évben összesen 27 ember ellen indult valamilyen formában eljárás illegális hulladéklerakás miatt. Egyesületünk nem hagyja, hogy egyesek szemetesnek használják a Bakony erdőit és a Tési-fennsíkot – mondta el lapunknak Lippert Ferenc fő szervező, a Múlttal a Jövőért Egyesület elnöke.

A katonák az összegyűjtött szemét elszállításában segédkeztek
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az akcióhoz idén is csatlakozott az MH Bakony Harckiképző Központ. Az Oszlánszki Béla ezredes vezette alakulat katonái a zsákokba összegyűjtött hulladékok elszállításában segédkeztek a civileknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában