Jótékonysági gurulás

2020.10.15. 16:00

Négy nap alatt a Balaton körül – A zeneipar megsegítéséért gördeszkáznak

A BalatonKörDeszka Siófokról indult, és oda is tér vissza. A mai nap végpontja Tihany.

Varga Richárd, veol.hu

Fotó: Varga Richárd/veol.hu

Szemerkélő esőben vette kezdetét az a négynapos projekt, amelynek keretén belül Horváth Renátó nemcsak körbegördeszkázza a Balatont, hanem mindezzel támogatást is gyűjt a koronavírus miatt meglehetősen nehéz helyzetbe került zenészek és zeneipari dolgozók, háttéremberek számára.

Az ötletgazda, Horváth Renátó, nemcsak kiváló gördeszkás, hanem tizenöt éve ő maga is a zeneiparban dolgozik. Több fontos budapesti zenei kezdeményezést indított már el, többek között ő a BalconyTV Budapest alapítója és a Budapest Showcase Hub, Banding projektek társalapítója is.

Horváth Renátó nemcsak körbegördeszkázza a Balatont, hanem mindezzel támogatást is gyűjt a zenészek és zeneipari dolgozók számára Fotó: Varga Richárd/veol.hu

Renátó kérdésünkre elmondta, hogy a KörDeszka ötlete a balatoni biciklizésekből jött, ugyanis nagyon sokszor kerekezett már a környéken.

- A nyári bringázások alatt mindig azt figyeltem, hogy mennyire jól lehetne gördeszkázni ezen az úton. Ráadásul nekem egy bakancslistás célkitűzés is volt, hogy körbejárjam valamilyen módon a Balatont. Mivel régóta deszkázom, adta magát az ötlet.

Az eső és a hétköznapi időpont miatt csak hárman vágtak neki a teljes körnek, de Renátó megosztotta velünk, hogy többen majd a hétvégén kapcsolódnak be a kihívásba. A Káli-medence környékén lesznek előreláthatólag a legtöbben. Az első etap célja Tihany, aztán jön Keszthely, Fonyód és végül újra Siófok. Ez napi 60-65 kilométert jelent.

Hárman vágtak neki a teljes körnek Fotó: Varga Richárd/veol.hu

A teljes esemény alatt kíséri a deszkásokat egy stáb, akiknek köszönhetően folyamatosan lehet majd követni Renátóékat a BalatonKörDeszka facebook- és instagram-oldalán is.

- Az egész projekt legfőbb célja az, hogy adományokat gyűjthessek a Fábián Juli Emlékalapítványnak és a zeneiparban dolgozóknak, zenészeknek és háttérembereknek egyaránt, mert látom, hogy nagyon sokan nehéz helyzetbe kerültek, az alapítvány pedig segíthet ebben az ügyben – tette hozzá az ötletgazda.

A háromfős kezdőcsapat egyik tagja, Bölöni Bence egyenesen a Vas megyei Egyházasrádócról érkezett, hogy részt vehessen ebben a nemes és egyben a sportot és a gördeszkázást is népszerűsítő kezdeményezésben.

Bölöni Bence (balra) egyenesen a Vas megyei Egyházasrádócról érkezett Fotó: Varga Richárd/veol.hu

Bence kérdésünkre elmondta, hogy négy éve deszkázik, és a Balaton-kör nagy kihívás számára, de reméli, hogy sikerül majd teljesíteni a távot.

Ha szívesen támogatnád a BalatonKörDeszka célkitűzését, az esemény facebook-oldalán elérhető linken adakozhatsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában