A polgármesterek bizakodóak a jövővel kapcsolatban

2020.10.18. 22:42

Négy településen is időközi választást tartottak

Időközi választást tartottak vasárnap Veszprém megye négy településén.

Tóth B. Zsuzsa, Sági Ági, Kovács Erika

20201018 Balatonfűzfő, Szabó Elek szavaz. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szigligeten a település polgárainak jelentős többsége Balassa Dánielre szavazott, így a korábban lemondott polgármester, Balassa Balázs helyére a fia kerül.

Balassa Dániel lapunknak elmondta, hogy óriási feladat vár rá, ezzel tisztában van, megpróbál maximálisan megfelelni a település és a saját maga által támasztott elvárásoknak. Reméli, négy év múlva úgy tud majd visszatekinteni az eltelt időszakra, hogy elmondhatja, az egy sikertörténet volt. A településen képviselő-testületi tagokat is választottak vasárnap, lapzártánkig ennek az eredménye még nem volt nyilvános.

Megyeren az egyetlen induló, Komendánt Irén a polgármester mostantól. A két önkormányzati képviselő személye nem változott. Komendánt Irén (aki 2010-től 2019-ig Ukk polgármestere volt) a Naplónak úgy nyilatkozott, hogy Megyeren otthon érzi majd magát, lát potenciált a településben. Úgy véli, a testületi tagokkal a jövő építésére tudnak koncentrálni, kijavíthatják a hibákat, és nem a múlton rágódnak majd.

Balatonfűzfőn az egy éve megválasztott polgármesternek, Szanyi Szilviának jelentős különbséggel szavazott ismét bizalmat a helyi közösség. Lapzártánkig a hatfős képviselő-testület összetétele még nem derült ki. A választópolgárok közel ötven százaléka járult az urnákhoz, a választás rendben lezajlott, rendkívüli esemény nem történt.

Szabó Elek dobja be szavazatát az urnába Balatonfűzfőn a 4. számú szavazókörben, a Vágfalvi Ottó Művelődési Központban az időközi önkormányzati választáson
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szanyi Szilvia lapunknak nyilatkozva elmondta, bízik benne, hogy most olyan testület áll fel, amely együtt akar dolgozni a polgármesterrel, véget ér a megosztottság, és a település végre új úton indulhat el.

A függetlenként induló Bíró Imrét választották polgármesternek Balatonszepezden az időközi önkormányzati választáson vasárnap. Polgármesternek négyen jelöltették magukat, valamennyien függetlenként, a négy egyéni listás képviselői mandátumra pedig tizenhárman pályáztak (ők szintén függetlenként indultak). Az időközi választásra azért volt szükség, mert a balatonszepezdi képviselő-testület június 29-én feloszlatta magát. A megválasztott képviselőkről lapzártakor még nem lehetett tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában