csak így lehet sikert elérni

2020.10.17. 07:00

Ovádi Péter miniszteri biztos: Az állatvédelem közös ügyünk

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, országgyűlési képviselő szerint az állatvédelem közös ügyünk.

Kovács Erika

20201016 Veszprém Ovádi Péter országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója a gulyadombi kutyasétáltatónál a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá történő kinevezése kapcsán ( a háttérben Czirfusz Tímea Állatvédő Egyesület Veszprém tag és Böröczky Veronika egyesületi elnök) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A biztos mindezt tegnap Veszprémben, a Gulya-dombi kutyafuttatónál hangsúlyozta, ahová elkísérte a helyi Állatvédő Egyesülettől Böröczky Veronika elnök, a lebénult, gazdikereső tacskóval, Apróddal, és Czirfusz Tímea, Mirka nevű boxerével. Ovádi Péter felidézte, amikor 2018-ban megválasztották országgyűlési képviselőnek, már akkor egyik kiemelkedő feladatának tekintette az állatvédelmet.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém megyében pedig olyan együttműködést hoztak létre, ami országos példa is lehet – hangsúlyozta Ovádi Péter. Kiemelte, a civil szervezetek nélkül, akik emberfeletti munkát végeznek, nem is működhetne az állatvédelem. 2010 óta a kormány nagyon sokat tett ezen a területen, így a négy hónaposnál idősebb kutyákat azonosító chippel kell ellátni, a tartós kikötés, a fülcsonkítás, az állatkínzás pedig ma már bűncselekmény.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Sok feladat áll még előttünk, jegyezte meg a miniszteri biztos, aki a párbeszédre helyezi a hangsúlyt. Már nagyon sok civil szervezettel egyeztetett, amelyekre támaszkodni kíván. Pártpolitikától függetlenül képzeli el az állatvédelmet, ami a társadalom közös ügye. Kiemelte az ivartalanítás folytatását, amire tavaly több mint 100 milliót biztosított a kormány. Az állatvédelmet érintő munkába várja minden állatvédő közreműködését, segítségét, mert közösen sikert lehet elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában