A családok örömére

2020.10.06. 07:00

További fejlesztéseket terveznek az új veszprémi játszótér mellett

A beruházás a Jutas vitéz kilátó közelében valósult meg, a játszótér az Aranyos-völgyi kirándulóerdőhöz kapcsolódóan készült el – közölte érdeklődésünkre Ugron Ákos Gábor, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

Marton Attila

20200930 Veszprém A Verga Rt. játszóteret épített a Jutas vezér kilátó mellett Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A beruházást az erdőgazdaság konzorciumi partnerként egy európai uniós GINOP-pályázat részeként 11,7 millió forintból valósította meg. A játszótér augusztusban készült el és szeptembertől látogatható.

– A családokat háromtornyos kalandvár, libikóka, mászókás hintaállvány, egyensúlyozó gerenda, homokozó, valamint két rugós játék is várja – fogalmazott a vezérigazgató. Az erdőgazdaság a GINOP-pályázat keretében egy szabadon látogatható és bárki számára igénybe vehető közösségi teret kíván kialakítani, amelynek az egyik része a most megépült játszótér. Várhatóan még idén további fejlesztések valósulhatnak meg a játszótér mellett: egy 70 négyzetméter alapterületű fedett pihenőhely épülhet, valamint erdei bútorokat helyeznek ki.

A későbbiekben bográcsozásra és grillezésre alkalmas tűzrakó hely építésével, tereprendezéssel, valamint facsemeték ültetésével zárul a pályázat keretében megvalósítani tervezett Aranyos-völgyi fejlesztés – tette hozzá Ugron Ákos Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában