Nemes cél

2020.11.26. 11:00

Három Veszprém megyei település kapott ajándékba facsemetéket

A Településfásítási programhoz csatlakozva megyénkben három települést ajándékozott meg facsemetékkel az ALD Consulting Kft.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Archív

A cég ügyvezetőjétől, Lantay Ákostól megtudtuk, mivel a települések egy rendszerhiba miatt sikertelenül szerepeltek az országos programban, a velük üzleti kapcsolatban álló társaság szerette volna kárpótolni a falvakat, csatlakozva a nemes célhoz.

Így öt község, a Somogy megyei Kutas és Lábos, valamint a Veszprém megyei Sáska, Kékkút és Káptalantóti tíz-tíz facsemetét kapott ajándékba, összesen mintegy 250 ezer forint értékben. Az adomány hársfácskákat a napokban vették át a cég vezetőitől a községek polgármesterei.

Horváth Bence, Sáska polgármestere is átvette a facsemetéket Lantay Adrienntől, az adományozó cég képviselőjétől Fotó: Archív

Lantay Ákos szeretne hagyományt teremteni az akcióból, ezért a települési vezetőkkel már most kisorsolt egy-egy településnevet, így jövő ilyenkor újabb falvak kapnak ajándék csemetéket a társaságtól. A cégvezető reményei szerint példájukat mások is követik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában