Fontos a biztonság

2020.11.19. 07:00

Meghosszabbították a kerékpárút melletti korlátot Szentkirályszabadjánál

Így a jövőben kevesebben kelnek át gyalog vagy biciklivel a balesetveszélyes kereszteződésben.

Marton Attila

Öveges János, Gyarmati Katalin és Kis Barnabás a korlátnál

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Szentkirályszabadja határában Veszprémből érkező kerékpárútról a közlekedési szabályokat megszegve sokan a 7217-es úton átkelve rövidítenek Balatonalmádi felé, miközben a kerékpárúton nagyjából 350-400 métert megtéve egy biztonságos, jelzőlámpás kereszteződésben kelhetnének át a biciklisek.

– Évek óta problémát jelent, hogy a veszélyes, csak korlátozottan belátható kanyarban térnek be a biciklisek a településre. Annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a folyamatot, egy kerékpárral behajtani tilos táblát helyeztünk ki a falu felső részén, azonban ezt sokan nem vették figyelembe – mondta el Gyarmati Katalin polgármester.

Öveges János, Gyarmati Katalin és Kis Barnabás a korlátnál
Fotó: Penovác Károly/Napló

A közlekedésbiztonság javítása érdekében ezért a napokban a meglévő korlát hiányzó szakaszát pótolták, valamint a korlátot mindkét végénél meghosszabbították, továbbá a kerékpárosokat figyelmeztető táblát is kihelyeztek. A beruházás költségét Kis Barnabás és Öveges János önkormányzati képviselők a képviselői keretükből finanszírozták. A korlát hossza ezzel meg lett duplázva, és nagyjából hetven méteren akadályozza meg a szabálytalan átkelést. A forgalmas útszakaszon az autósok Veszprémből nagy sebességgel jönnek, és nem számítanak rá, hogy a kanyarban biciklisek tolják át a kerékpárjukat, ez nagyon balesetveszélyes, mondták a képviselők, akik a polgármesterrel együtt abban bíznak, hogy a korlát meghosszabbítása miatt az eddiginél többen tartják majd be a szabályokat és haladnak tovább a kerékpárúton a település felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában