Te hogy segítesz a járványhelyzetben? – Várjuk a hétköznapi hősök jelentkezését!

A koronavírus-járvány második hulláma Magyarországot is elérte. November 11-e óta ismét rendkívüli jogrend van életben, és szigorú korlátozásokat vezettek be. Az éttermek, színházak, konditermek bezártak, este nyolc órától reggel öt óráig pedig kijárási tilalom van.

Forrás: pixabay

Sokan kerültek nehéz helyzetbe már az első hullám hatására is, és most jött a második csapás, ami újabb kérdéseket vet fel a jövővel kapcsolatosan.

A középiskolák és egyetemek ismét átálltak a digitális oktatásra, és ez sok család számára okoz problémát, mert nem rendelkeznek az online tanuláshoz szükséges eszközökkel. Az éttermek ismét bezártak, habár a házhoz szállítás és az elvitel lehetősége továbbra is adott, nem biztos, hogy ez elég a fennmaradáshoz, vagy van, aki ezt a lehetőséget nem is tudja megragadni, így teljesen le kellett húznia a rolót.

A házasulandó párokat sem kíméli a 2020-as év, hiszen ezen a téren is újabb korlátozásokat vezettek be, így a lakodalomról és a hatalmas násznépről is le kell mondaniuk, ha szeretnék egyáltalán ilyen körülmények között megtartani a nagy napot. Nem beszélve a zenészekről, színházi dolgozókról és minden olyan ágazatról, aminek alapja, hogy tömegeket mozgat meg.

És most beszéljünk a mindennapi hősökről

A kórházban, kereskedelemben dolgozókról, a rendőrökről és a katonákról, és minden olyan emberről, aki éjt nappallá téve, saját egészségét kockáztatva dolgozik ebben a rendkívüli helyzetben is. Nem lehet mindenkit felsorolni, és elég hálásak sem tudunk lenni azoknak az embereknek, akik értünk dolgoznak és azért, hogy visszaszorítsuk a vírus terjedését, és visszatérhessen minden a normális kerékvágásba. Hogy a mosolyunkat ne kelljen tovább maszk mögé rejteni, hogy újra megölelhessük egymást, találkozhassunk a nagyszülőkkel anélkül, hogy aggódnunk kéne, hogy elmehessünk kikapcsolódni a barátainkkal, vagy összeülhessen az egész család egy asztalhoz.

Ehhez pedig most hétköznapi hősökre van szükség, aki lehet, hogy éppen Te vagy!

Ha bármilyen módon segítettél a nehéz helyzetbe kerülőkön, vagy azokon az embereken, akik áldozatos munkát végeznek a járvány alatt, vagy éppen az idős embereknek vásároltál be, netán maszkot készítettél és adományoztál, akkor jelentkezz nálunk!

Küldj e-mailt a [email protected] címre, írj nekünk a Facebookon, vagy meséld el nekünk kommentben, hogy Te hogyan segítesz a kialakult helyzetben, és mi portálunkon feltüntetjük az összes hétköznapi hős nemes cselekedetét, ami lehet, hogy éppen egy apróság, de örömmel tölti meg mások szívét, és reményt ad a következő időszakhoz. Mert vannak még jó emberek, mert a hétköznapi hősök igenis köztünk élnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában