magyar falu program

2020.11.12. 11:00

Több útszakaszt is sikeresen felújítottak Nemesvitán

Évek óta húzódó útfelújítások végén adtak át a településen útszakaszokat a temető környékén.

Tóth B. Zsuzsa

A felújított nemesvitai útszakaszokat Fenyvesi Zoltán és Csali János avatta fel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Csali János polgármester elmondta: már három éve az önkormányzat számláján volt a belterületi út felújítására kapott pályázati támogatás, de annak felhasználásához módosítást kellett kérni különféle okok miatt. Mára az akadályok elhárultak, így a Kossuth és a Petőfi utca egy-egy része mostanra megújult.

Fenyvesi Zoltán ország­gyűlési képviselő kiemelte: a választókerületben az elmúlt évben a három- és öt számjegyű utak felújítására egymilliárd forint állt rendelkezésre. Ebből újult meg például a Zalahaláp és Nyirád közötti út, Gyulakeszi és Raposka környékén egy-egy szakasz, de folytatódnak még az útfelújítások pályázati támogatásokkal. Pillanatnyilag Nyirád és Szőc között fejlesztik az utat.

A felújított nemesvitai útszakaszokat Fenyvesi Zoltán és Csali János avatta fel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Az elmúlt két évben a Magyar falu program keretében szintén belterületi utak felújítására 250 millió forintot költöttünk a választókerületben, 26 településen újulhattak meg a belterületi utak – mondta Fenyvesi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában