Támogató együttérzés a frontvonal hőseinek

2020.12.21. 11:30

A veszprémi Zonta-klub tagjai házhoz vitték a szeretetcsomagokat

Annak ellenére, hogy a vírusjárvány lehetetlenné tette a hagyományos jótékonysági Zonta-rendezvényeket, a veszprémi klub megtalálta a módját annak, hogy másokat megajándékozva örömöt szerezzen a szürke hétköznapokon.

Napló

A Zonta-klub adományait Kulics Márta ápolási igazgató vette át Horváthné Farkas Beától Fotó: Zonta

Horváthné Farkas Bea, a veszprémi klub elnöke klubtársaival úgy döntött, hogy ezúttal házhoz viszik a jótékonyságot. – Úgy gondoltuk, hogy rendhagyó módon a járványtól legjobban sújtott időseket és a járvány idején a tűzvonalban dolgozókat segítjük, támogató együttérzésünkről biztosítva őket – mondja a klubvezető.

Adománygyűjtésbe kezdtek, és az összegyűlt ajándékokat szortírozva választották ki azokat az intézményeket, szervezeteket, amelyek számára hasznos adományok érkeztek. Felkeresték a Veszprémi Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonát, ahol a részlegvezető, Kulics Márta ápolási igazgató – a koronavírus miatti korlátozásoknak megfelelően – az intézmény előtt vette át az időseknek szánt ágyneműket, gyümölcsöt.

A Zonta-klub adományait Kulics Márta ápolási igazgató vette át Horváthné Farkas Beától
Fotó: Zonta

A megyei kórházba szintén hasonló tartalmú csomagok érkeztek, ott Horváth Ferencné ápolási igazgató fogadta az adományokat.

A szeretetcsomagokkal ezt követően a mentőállomás felé vették az irányt, mivel céljuk az volt, hogy a járvány idején az egészségügy frontvonalában dolgozó orvosokat, ápolókat, mentőket támogassák. Őket ásványvízzel, gyümölccsel, kávéval, teasüteménnyel, csokoládéval megtöltött csomagokkal ajándékozták meg, mert úgy gondolták, az állandó készültségi állapot és védőruha használata erősen igénybe veszi a folyadékháztartást. A tárgyi segítségeken túl együttérzésükről biztosították valamennyi támogatottjukat, Kalkuttai Teréz Anya gondolataival: Adj időt a gondolatnak – erőd forrása ez…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában