2020 top 10

2020.12.31. 07:00

Brutális ékszerrablás Veszprémben és kötelező maszkviselés – ez történt novemberben Veszprém megyében

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

veol.hu

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2020 tizenegyedik hónapját, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban. Sajnos ekkora kézzelfoghatóvá váltak a koronavírus hatásai Veszprém megyében.

Ismeretlen sziklamászók méltatlanul elbántak a fokozottan védett Odvas-kői-barlanggal – olvashatjuk a Bakony-Balaton Geopark közösségimédia-oldalán. Az esetről Korbély Barnabás csoportvezetővel beszélgettünk.

Várpalota külterületén állítottak meg egy magyar rendszámú tehergépkocsit. A jármű rakterén 27 férfi, 2 nő és egy gyermek utazott, ők jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Közülük 28 személy szír, 2 fő pedig egyiptomi állampolgárnak vallotta magát.

Mi, Veszprém megyeiek abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szűkebb pátriánk tele van szebbnél szebb, izgalmasabbnál izgalmasabb kirándulóhelyekkel. Ezek többségét mindannyian ismerjük, most viszont arra voltunk kíváncsiak, hogy néztek ki ezek a helyek 60, 80 vagy 100 évvel ezelőtt.

A szabályozás szerint több közterületen is köteles mindenki – hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével – maszkot viselni. november 11-én este megérkezett a pontos lista melyik utcákban kell maszkot viselni Veszprém területén.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott videóban aláírta a vásárlási idősávokról szóló rendeletet, amelyben az áll, hogy csak az idősek tartózkodhatnak a boltokban hétfőtől péntekig 9 és 11 óra, illetve szombaton és vasárnap 8 és 10 óra között.

Úgy tűnt, hogy rombolni jöttek inkább, mint rabolni, ezt mondta egy szemtanú a minapi, veszprémi ékszerbolt rablásról. A pszichológus azonnali menekülését javasolt, ha nincs fegyver az elkövetőknél. Ha igen, más a helyzet.

A kamionosnak annyira fontos volt, hogy előzzön, hogy ebben a forgalomterelő sziget sem zavarta meg. A szemből jövő Ford furgon sofőrje szerencsére jól reagálta le a helyzetet.

Rommá verték Veszprémben, a Jutasi úti Spar üzlet ékszerboltját, mindenütt üvegcserepeket lehet látni, és rendőrök helyszínelnek, közölte egy olvasónk november 4-én. A rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy bementek ismeretlenek egy veszprémi ékszerüzletbe, ahol bántalmazták az eladót, betörték az üvegvitrint, elvitték az ékszereket, majd elmenekültek.

Már látni lehet, hogy decemberben mennyi csapadékra számíthatunk. Hó sajnos nem sok lesz.

A közlekedési szabályok betartása mindenkire vonatkozik, ezért a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a balesetek megelőzése érdekében folyamatosan ellenőrzik az illetékességi területükön található utak forgalmát. A szolgálati gépkocsik fedélzeti kamerái 2020. október végén is több jogsértést rögzítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában