„Csakis online veszünk idén ajándékokat” – Veszprém megyei olvasóink véleménye a karácsonyi vásárlásról

Évről évre tapasztalhatjuk, hogy karácsony közeledtével valóságos tömegek lepik el a bevásárlóközpontokat. Müller Cecília, országos tiszti főorvos véleménye szerint ez a jelenség idén különösen problémás lehet. Veszprém megyei olvasóinkat kérdeztük arról, hogy a járványhelyzet alatt hogyan szerzik be a karácsonyi ajándékokat.

Varga Richárd, veol.hu

Forrás: pixabay.com

Péter Ajkán él feleségével és két kisfiával. Mint mondta, idén csakis online fognak ajándékokat vásárolni.

- Az elmúlt időszakban már csak élelmiszerért mentünk boltba, de ezt is próbáltuk úgy megoldani, hogy minél ritkábban kelljen bevásárolni. Természetesen a vírus is visszatartó erő, de az utóbbi években egyébként is az online vásárlást részesítettük előnyben. Végigböngésztük az oldalakat, megnéztük mi jöhet szóba, mire van szükségünk, és onnan rendeltük meg, ahol a legolcsóbb volt.

Péter megosztotta velünk, hogy ha nem lenne a járványhelyzet, bizonyos termékek megvásárlásához valószínűleg elmennének egy-egy üzletbe, de most már a gyerekek ruháit is online veszik meg.

- Az sem gond, ha nem stimmel a méret. Ha az egyiknek nem jó, akkor jó lesz a másiknak – mondta nevetve Péter.

Kata Veszprémben él párjával. Kérdésünkre elmondta, hogy az élelmiszereken kívül már most is mindent online vesznek meg.

- Azt hiszem, jobb, ha elkerüljük az üzleteket. Ezzel is vissza lehet talán fogni a vírus terjedését.

Kata megosztotta velünk, hogy családjával idén a karácsonyt is rendhagyó módon fogják ünnepelni.

- Megbeszéltük, hogy nem adunk egymásnak tárgyi ajándékot, a közös ebéd és az együttlét lesz, ami pótolja ezt.

Ez lesz az igazi ajándék. Ráadásul így elejét vesszük annak is, hogy bármelyikünknek nagy tömegben kelljen vásárolni, vagy órákig ülni a gép előtt – érvelt Kata.

Andi Ajka Tósokberénd városrészén él, és nagyon határozott véleménye van a karácsonyi ajándékok megvásárlásának módjáról.

- Ebben a helyzetben az lenne a legjobb, ha mindenki csakis webshopokon keresztül venné meg az ajándékokat. Kényelmes, átlátható, és ami jelenleg a legfontosabb: biztonságos.

Meglátása szerint az idősebbek is meg tudnák oldani az karácsonyi meglepetések beszerzését a digitális térben gyermekeik vagy unokáik segítségével.

- Én minden terméket online vásárolok meg: parfümöt, ruhát, háztartási gépet, bármit, amire szükségem van. A karácsonyi ajándékok esetében sem lesz ez másként – zárta Andi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában