Katasztrófavédelem

2020.12.21. 16:00

Értékes ajándékokat kaptak az önkéntes mentőszervezetek

Az Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése című projekttel 45-45 quadot és utánfutót, valamint általános gyakorló és tűzoltói bevetési védőruházatot szerzett be a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyeket az önkéntes mentőszervezetnek adtak át, tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Kovács Erika

Veszprém megye mintegy 200 millió forint értében két quadot, illetve utánfutókat kapott, mindkettő a Kolontár és Környéke Vaskacsa Off-Road Sportegyesületet segíti. A jármű kialakítása, paraméterei szélsőséges időjárási és terepviszonyok között is lehetővé teszik a különféle helyszínek megközelítését, és alkalmas az állomány és az eszközök szállítására, utánfutó vontatására. A járművön és az utánfutón lévő anyagokat, eszközöket biztonságosan lehet rögzíteni. A járművet a kövek, ágak elleni védelemért gallytörő ráccsal, védőlemezekkel látták el.

A katasztrófavédelem közölte, az országban 76 szervezet 640 garnitúra általános gyakorló védőruházatot is átvehetett, 33 önkéntes csapatnak pedig 320 bevetési védőruházatot adtak át, aminek értéke több mint 200 millió forint.

Veszprém megyében általános védőruházattal a devecseri és a kolontári járási mentőszervezet, valamint a Marcaltő-Ihász, Egyházaskesző, illetve Bakonybél települési önkéntesek gyarapodtak. Összesen 38 általános védőruha került az önkéntesekhez. Bevetési védőruhákat vett át a Vaskacsa Off-Road Sportegyesület, valamint a devecseri önkéntes tűzoltó egyesülete.

A katasztrófavédelem szerint az újabb eszközátadással tovább folytatódott az önkéntes mentőszervezetek mentési képességeinek, technikai eszközeinek fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában