2020 top 10

2020.12.28. 14:00

Félbeszakadt egy koncert, fizetőssé vált a pláza parkolója – ez történt augusztusban Veszprém megyében

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

veol.hu

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2020 harmadik hónapját, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban. Sajnos ekkora kézzelfoghatóvá váltak a koronavírus hatásai Veszprém megyében.

Egy motoros és egy autós karambolozott Tihanyban, amikor utóbbi kanyarodni akart egy parkolóba, a szemből jövő kétkerekű viszont nekicsapódott. Az ütközéstől a 28 éves motoros átrepült az autó felett, majd járműve az útra, ő maga pedig az árokba esett, a férfi súlyosan megsérült.

Egy halott nőt találtak gombászok a Szentgálhoz közeli erdőben, augusztus 26-án, tudtuk meg olvasónktól. Kucsera Katalin rendőrségi sajtós megkeresésünkre közölte, este érkezett hozzájuk bejelentés, hogy egy halott nőt és egy súlyosan sérült férfit találtak. A helyszínre érkező rendőröknek a férfi elmondta, hogy a délelőtt folyamán egy felbőszült kos megtámadta, többszöri ökleléssel sérüléseket okozott neki.

Bankkártyát talált egy 24 éves budapesti férfi az eplényi sípályán, és azzal vásárolt a büfében, majd szálláshelyén pizzát is rendelt. A kártya tulajdonosa jelezte az esetet a rendőrségnek. A nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányságnál befejezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 30 éves férfival szemben, akinek a póráz nélkül sétáltatott kutyája sérülést okozott, ő maga pedig segítségnyújtás nélkül magára hagyta a sebesült nőt.

Augusztus elejétől egy óra használati idő felett fizetni kell a parkolásért a Balaton Plaza parkolójában. A látogatók a közelmúltban azt tapasztalhatták, hogy sorompót szereltek fel a bevásárlóközpont parkolójának bejáratához, és parkolóautomatákat is kihelyeztek a parkoló több pontján.

Hangos mennydörgéssel érték el a megyét a reggel beígért zivatarok augusztus 10-én. A vihart több olvasónk is megörökítette.

A vitorlás a keleti medencében, Tihany közelében süllyedt el. Szerencsére mindenki túlélte, de voltak, akik kisebb sérüléseket szenvedtek – számol be róla közösségi oldalán a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). A felkészült szakembereknek és a professzionális technikának köszönhetően nem egészen négy óra alatt hozták vízfelszínre, majd miután felállították, a balatonfüredi kikötőbe vontatták.

Az ajkai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 27 éves tapolcai lakost. A nyomozás adatai szerint az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai augusztus 25-én, kedden a délelőtti órákban a 8-as számú főúton akartak megállítani egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

Még javában tart a kovászos uborka szezonja. Ez a finom savanyúság sokak kedvence, fogyasztható szendvicsek, húsos ételek mellé, jégbe hűtött leve pedig ízletes, hűsítő ital. Többféle elkészítési módja van, ízesítése változatos lehet. Egy kevésbé ismert receptet alkalmaz Sárvári Istvánné, melyet megosztott lapunk olvasóival.

Minden adott volt egy kellemes és tartalmas estéhez a badacsonytomaji frissTeraszon: telt ház, balatoni panoráma, kiváló borok és a magyar könnyűzene egyik legizgalmasabb dalszövegírója. Mégsem sikerült túlságosan jól az esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában