sikerült költséghatékony megoldást találni

2020.12.28. 20:09

Felújítják a devecseri színháztermet

A városvezetés régi terve, hogy megújuljon az 1968-ban épült művelődési ház bútorzata. Most érkezett el ennek a feladatnak az ideje, tavaszra elkészülnek a munkával.

Tóth B. Zsuzsa

A város idén zárt körben ünnepelt, az eseményeket a média közvetítette a lakosságnak. A képen Ihászné Szabó Katalin önkormányzati képviselő mondja ünnepi gondolatait

Forrás: önkormányzat

Az épülettel egyidősek a színházterem székei, amelyek huzatja rendkívül rossz állapotú. Az elmúlt évtizedekben sem a székek kárpitjának cseréjére, sem a terem parkettaburkolatának teljes körű felújítására nem nyílt lehetőség. A terem festése, valamint a színpad felújítása és az egyéb kapcsolódó asztalosmunkák elvégzése már szintén régen időszerűvé vált. Régi terv volt, hogy költséghatékony megoldással felújítják a nagytermet és megújítják a több mint háromszáz széket. A 2016-ban rendezett Miss Somló Szépségverseny 1,2 millió forintos nettó bevételét kifejezetten erre a célra különítette el az önkormányzat. A pénzalap rendelkezésre áll a székek és a terem felújítására. Az elmúlt években a közművelődési intézmény által bekért és kapott árajánlatok azonban jócskán meghaladták a lehetőségeket. A közelmúltban azonban sikerült költséghatékony megoldást találni a képviselő-testülettel, az új in­tézményvezetővel, Füstös Zsu­zsannával, illetve a Devecseri Városüzemeltetési Kft.-vel egyeztetve.

Az önkormányzati cég kollektívája idén szakemberekkel egészült ki, és a társaság feladatkörét az önkormányzat valamennyi ingatlanja karbantartási és felújítási feladataival bővítette. A céget erősíti a többek között kárpitos végzettséggel, több évtizedes tapasztalattal és saját műhellyel is rendelkező Molnár Balázs, aki a társaság alkalmazásában állva a tél végéig vállalta a székek kárpitozását. Saját kapcsolatain keresztül ehhez sikerült kedvezményes áron jó minőségű, nagy kopás­állóságú, mosható anyagot beszerezni. A festést, valamint a parketta és a színpad rendbetételét szintén a cég végzi saját munkaerővel.

A város idén zárt körben ünnepelt, az eseményeket a média közvetítette a lakosságnak. A képen Ihászné Szabó Katalin önkormányzati képviselő mondja ünnepi gondolatait Fotó: önkormányzat

A téli hónapok alatt a társaság elvégzi a színházterem teljes körű felújítását, beleértve a székek újrakárpitozását, amelyek jó minőségű fából készült faszerkezete kiváló állapotban van, egy kárpitcserével még évtizedekig használhatók lesznek. Egy másik társaság egy külön megállapodás értelmében kijavítja a művelődési ház főbejárata előtti árkád mennyezetét hálózással, gletteléssel, színezéssel. A munkálatok a napokban kezdődtek, a tervek szerint 2021 márciusában a Devecseri Ifjúsági Fúvós­zenekar koncertjével egybekötve adhatják át a felújított színháztermet.

Különleges gyertyagyújtások

A rendkívüli helyzet miatt rend­hagyó módon rendezték az adventi gyertyagyújtásokat a városban. A város önkormányzata és a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház a helyi médián keresztül tudósította az érdeklődőket. A zárt városi ünnepségeken közreműködött a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar, Ihászné Szabó Katalin önkormányzati képviselő mondta el ünnepi gondolatait. A reményt szimbolizáló második gyertyát Rosta Lászlóné gyújtotta meg. Ferenczi Gábor polgármester üzenetében úgy fogalmazott, az idei karácsony sok mindenben más, ebben az évben mindannyiunkat egy rendkívüli élethelyzet tesz próbára. Felértékelődnek olyan fogalmak, melyek mellett békeidőben hajlamosak vagyunk elmenni. A segítség, szeretteink közelsége, mindazoké, akikre bármilyen körülmények között számíthatunk. A szeretet mellett az egészség az az érték, amelyért idén hálát kell mondanunk, amit meg kell becsülnünk, és amit kívánunk mindenkinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában