Dedikált Fradi mezre és labdára licitálhatnak

2020.12.19. 15:00

Jótékonysági akciót hirdetett a Janka Tanya

Öt éve működik a településen a Janka Tanya, amely nappali ellátást, fejlesztő-, illetve rehabilitációs foglalkoztatást biztosít olyan autista és értelmi fogyatékkal élő fiatal felnőtteknek, akiket a társadalom kirekeszt. A kis közösség egy jótékonysági ünnepséggel szeretett volna megemlékezni a jubileumról 2020-ban, de a járvány miatt az ünnepséget el kellett halasztaniuk.

Molnár Sándor

Szekeres Zoli a dedikált Fradi mezzel és Bárányos Katalin a dedikált labdával a Janka Tanyán

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Janka Tanya alapítói ekkor arra gondoltak, hogy a részükre felajánlott dedikált Fradi mezt és labdát a közösségi oldalukon elárverezik.

Szekeres Zoli a dedikált Fradi mezzel és Bárányos Katalin a dedikált labdával a Janka Tanyán
Fotó: Molnár Sándor/Napló

– A bátyám írt a Ferencvárosnak a Janka Tanyáról még 2018-ban, és kért a klubtól egy dedikált mezt és egy labdát, amit el is küldtek nekünk. Azt terveztük, hogy amikor ötévesek leszünk tartunk egy nagy ünnepséget, és ott majd elárverezzük ezeket. Őszre terveztük a jótékonysági rendezvényt, de sajnos a járvány miatt ez is elmaradt. Ekkor gondoltunk arra, hogy járvány ide, vagy oda milyen jó lenne az ünnepek előtt meghirdetni ezeket, hogy licitálhassanak rájuk az emberek – mondta el Bárányos Katalin, a Janka Tanya egyik alapítója, akitől az is megtudtuk, hogy a fenntartási költségekre fordítják majd a befolyt összeget. Az elmúlt négyévet pozitívan zárták, de a jubileumi évben, elmaradtak a tavaszi és adventi vásáraik, és az Interspárban sem dolgozhattak a munkatársaik a járvány miatt, így 700 ezer forint mínuszuk keletkezett.

Kedves egyedi dísztárgyakat is készítenek raklapok újrahasznosításával a Janka Tanyán
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A dedikált Fradi mez kikiáltási ára ötezer forintról indult, és a licitet minimum 500 forinttal lehet emelni. Az árverés december 23-án 12 óráig tart a Janka Tanya közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában