Ők kapták a Hornig-díjat

2020.12.31. 07:00

Kiemelkedő munkát végeztek a szociális területen

Kajári Gézáné kisgyermeknevelő és Sulákné Hontai Mária, a Zonta Club korábbi elnöke vehették át idén a Hornig-díjat.

Marton Attila

Forrás: pixabay

A 2000-ben alapított díjjal minden évben olyan személyek munkáját jutalmazzák, akik a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátás vagy a szociálisan rászorulók támogatását végző civil és társadalmi szervezetek területén kiemelkedő munkát végeznek. A díjakat a szociális munka napja alkalmából adják át novemberben, ám a járvány miatt a megszokott ünnepség helyett a díjazottak szűk körben vették át az elismerést Porga Gyula polgármestertől a közelmúltban.

Kajári Gézáné Fotó: önkormányzat

A díjat a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátás területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Kajári Gézánénak adományozta a város közgyűlése. A méltatásban elhangzott, a kisgyermeknevelő 1984 óta dolgozik a veszprémi bölcsődék intézményrendszerében. Kezei alól önálló, tevékeny gyermekek kerültek át az óvodai csoportokba. Munkáját mindig alázattal, a családokat segítve végezte, akik elégedettek voltak vele. Tevékenységét megbízhatóság, pontosság, tudatosság, elhivatottság, lelkiismeretesség és együttműködési szándék jellemzi. A gyakorlati munka mellett a jövő szakmai nemzedékének kinevelésében is aktív szerepet vállal.

Sulákné Hontai Mária Fotó: önkormányzat

A város közgyűlése a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásban, a szociálisan rászorulók támogatását felvállaló civil szervezetben végzett önzetlen, példamutató munkája elismeréseként adományozott Hornig-díjat Sulákné Hontai Máriának. A díjazott három cikluson át töltötte be a Zonta Club nevű nemzetközi szervezet Veszprémben működő klubjának elnöki tisztségét. A civil szervezet feladatai közé tartozik a szociálisan rászoruló személyek, szervezetek támogatása is, a klub a tevékenységével jelentősen hozzájárult a Veszprémben folyó jótékonysági munkához. A szervezet anyagi, tárgyi adományokkal támogatta a város számos intézményét és ételadománygyűjtést szervezett többek között a Családok Átmeneti Otthonában élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában