Előrelátóan terveznek

2020.12.07. 11:30

Pályázati források felhasználásával fejlődik Nemesvámos

A község már befejezett, illetve készülőben lévő, főként pályázati források segítségével megvalósuló beruházásait járta végig Ovádi Péter országgyűlési képviselővel Sövényházi Balázs polgármester.

Molnár Sándor

A közösségi házat helyi védettség alá helyezték, és visszaállítják az 1938-as állapotát

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A településen műfüves grundfocipálya készül, felújítják a közösségi házat, bővítik a sportcsarnokot, és megújulhat az általános iskola régi szárnyának tetőszerkezete is.

Ovádi Péter egyik kedvenc mondása, hogy a jövő Nemesvámoson épül. Az országgyűlési képviselő szerint azonban a jelenben kell sokat tennünk azért, hogy a jövőnket is szebben lássuk.

– Az itteni vezetés mindent megtesz azért, hogy minden évben fejlődjön ez a gyönyörű település, amely infrastrukturálisan rendkívül jó helyzetben van. Mindez kőkemény munka eredménye – fogalmazott Ovádi Péter. – Nemesvámos ékes példa arra is, hogy hogyan használjuk ki a pályázati rendszerek erősségeit. Beszélhetünk a Magyar falu programról, a Belügyminisztérium által meghirdetett vagy a vidékfejlesztési programokról, Nemesvámos élen jár, és próbálja maximálisan kihasználni ezeket a lehetőségeket – mondta el a képviselő a dinamikusan fejlődő településről.

Sövényházi Balázs polgármesternek valóban volt mit mutatnia. A bejárást a grundfocipályánál kezdték a szabad­időpark szomszédságában.

A közösségi házat helyi védettség alá helyezték, és visszaállítják az 1938-as állapotát Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Magyar Labdarúgó-szövetség segítségével, 10 százalék önerő biztosításával, 17 millió forintból készül el – legkésőbb januárra – egy 12x24 méteres, műfüves grundfocipálya, amely elsősorban az ovisokat és az utánpótlás-korosztályt várja majd.

A Magyar falu program keretében, 11 millió forintból újul meg a közösségi ház, amelyen már kívülről is jól láthatóak az átalakítások. Az első ütemben falat bontottak, ablakokat cseréltek. Az épületet helyi védettség alá helyezték, és visszaállítják az 1938-as állapotát.

Közel 50 millió forintot nyertek a tankerület által iskolafelújításra benyújtott pályázaton, amely további hatmillió forinttal egészült ki az iskolai alapítvány pályázati sikerének köszönhetően. Mivel az épület régi részén a tető már nem javítható, ezért új tetőszerkezet készül jövő szeptemberre.

A református egyházközség által elnyert összegből még több kandeláber kerül a temetőbe, és kamerarendszert is elhelyeznek.

Tovább bővülhet az új sportcsarnok is 250 milliós taós forrásból, amelyhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma még 100 millió forinttal járult hozzá. A csarnokbővítésnek köszönhetően készül egy 200 négyzetméteres rekreációs terem, kialakítanak egy 120 négyzetméteres edzőtermet, lesz szauna masszázshelyiséggel, iroda és szertár is. A lakosság számára is nyitott bővítmény várhatóan 2021. május 31-re készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában