2020 top 10

2020.12.27. 11:30

Tömeges kerékpáros baleset és elfogott bűnbanda – ez történt júliusban Veszprém megyében

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

veol.hu

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2020 hetedik hónapját, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban.

Balaton-parti településekről készült 50-60-70 éves fotókat gyűjtöttünk össze a Fortepan oldaláról, hogy leteszteljük, mennyire felismerhetők ezek a helyek ennyi év után.

Végtelenül bosszantja, ha sorsa miatt sajnálkoznak az emberek, főleg, ha pénzt akarnak adni neki. A veszprémi Szilágyi Adrienn gyerekkora óta kerekesszékben éli mindennapjait. Dolgozik, párjával másfél éves kisfiát neveli.

Szokatlan borulás történt Balatonfürednél, amikor egy katamarán, feltehetően kormányosi hiba miatt felborult. A BVRK mentést nem végzett, mert a hajónak saját kísérő és mentőmotorosa volt, amely kísérte. A hajón hatan tartózkodtak, senki nem sérült meg.

Az Országgyűlés 2020. július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, így 2020 szeptemberében az erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben elkezdheti működését az iskolaőri hálózat.

,,Beleznai József vagyok – nyújtja a kezét –, nyolc éve élek az utcán, előtte albérletekben laktam. Egészen pontosan 28 éves koromtól.” A veszprémi Óváros téren megállunk egy padnál…

Egy autós kamerája rögzítette, ahogy átenged egy fagyizó párt a zebrán. Egy másik autós viszont nagyon sietett. A Bpiautosok.hu olvasója átengedte a gyalogosokat egy zirci zebránál. A jobbról érkező, fagyizó pár már majdnem átért a túloldalra, amikor egy szabálytalanul előző autós majdnem elgázolta őket.

Június 22-én egy katonai C-17-es, teherszállító repülőgép több alkalommal is átrepült Veszprém felett, nem kis zajhatást keltve. Pánikra persze semmi ok, az MH Pápa Bázisrepülőtéren állomásozó egyik C-17-es hajt végre kiképzési repülést, melynek során, több település közelében, vagy felett is, kis magasságon repül át az egész Balaton-felvidék felett.

Három megyében, 27 helyszínen közel 400 rendőr egy időben csapott le a kábítószer-kereskedő hálózat tagjaira. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának koordinációjában 2020. június 30-án 5 órakor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ, valamint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei közösen, összehangolt akció keretében csaptak le egy győrszentiváni kábítószer-kereskedő hálózat vezető tagjaira, és az alájuk sorolt dílerekre.

A fénysorompó tilos jelzése ellenére vonat elé hajtott a vasúti átjáróban egy nyaraló család, Renault típusú személyautójával, Révfülöpnél július 28-án. A műszaki mentést a badacsonytomaji és a kővágóörsi tűzoltók végezték, egy hétéves gyermek súlyosan, a szülők könnyebben megsérültek.

Elesett több biciklis a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti kerékpárversenyen július 12-én. A balesethez kilenc földi egységet és két mentőhelikoptert is riasztottunk. A mentők összesen 19 sérültet láttak el könnyebb és súlyosabb sérülésekkel, utána kórházba szállították őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában