siker

2021.01.14. 07:00

Kimagaslóan szerepeltek a Deák-iskola diákjai

Az elmúlt esztendő végén rendezték meg az országos Bolyai anyanyelvi és matematika csapatversenyeket, ahol a Deák-iskola tanulói kimagaslóan szerepeltek.

Balla Emőke

Az anyanyelvi verseny első helyezett 7. C osztály csapata, felkészítő tanár Száraz László Fotó: Deák-iskola

A nagy múltú és népszerű versenyt a kialakult járványhelyzet miatt az idei tanévben online módon bonyolították le a szervezők.

A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói kiemelkedően szerepeltek a megmérettetésen: matematikából kilenc, míg anyanyelvből nyolc csapat került a díjazottak közé. Közülük magyar nyelv és irodalomból három, matematikából egy deákos csapat megnyerte a megyei fordulót. A legeredményesebb felkészítő pedagógus különdíját Horváth Szilárdné nyerte matematikából.

Az anyanyelvi verseny első helyezett 7. C osztály csapata, felkészítő tanár Száraz László Fotó: Deák-iskola

Anyanyelvből az országos döntőben a 7. C osztály csapata (Ágh Zsófia, Horváth Enikő, Simon Sára, Tóth Zsófia, felkészítő: Száraz László) első helyet szerzett, a 6. A osztály csapata (Boross Veronika, Fodor Bendegúz, Kolimár Kristóf, Ladányi Száva, felkészítő: Kása Zsuzsanna) és a 8. A osztály csapata (Beck Szabolcs, Békési Attila, Kovács Bertalan, Szabó-Vukov Levente, felkészítő: Kása Zsuzsanna) az előkelő negyedik helyen végzett. Matematikából az 5. A osztály csapata (Batiz-Dácz Botond, Czifra Noel, Kovács Benedek, Rajcsányi Milán, felkészítő: Nagyné Völgyi Ildikó) a 26. helyet szerezte meg a döntőben, tájékoztatott Horváth Szilárd igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában