Mészáros Zoltán: Az oltás segítségével válhatunk immunissá

Nem ragaszkodhatunk egyszerre a régi életünk visszanyerésének esélyéhez és az oltásmentességhez – mondta Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója.

Marton Attila

20191226 Veszprém Mészáros Zoltán Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

– Egyértelműen az oltás pártján állok, és a szűkebb-tágabb környezetemben is mindenki beadatja magának a koronavírus elleni védőoltást – mondta Mészáros Zoltán. Kiemelte, ha elő is fordul mellékhatása az oltásnak, annak súlyossága nem mérhető a Covid–19 lehetséges szövődményeihez, ezért mindenkit arra buzdít, vállalja az oltást. A fesztiváligazgató az utóbbi időben azt tapasztalja, hogy aki korábban szkeptikus volt a vakcinával kapcsolatban, az is megváltoztatta a véleményét.

– Ha józanul mérlegeljük a lehetőségeket, azt látjuk, ahhoz, hogy túl legyünk a járványon, nyájimmunitásra van szükség: a lakosság egy része már átesett a fertőzésen, aki pedig nem, az az oltással válhat immunissá a vírusra – fogalmazott a VeszprémFest ügyvezetője.

Mészáros Zoltán
Archív fotó: Penovác Károly/Napló

Mészáros Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy az influenza elleni jól bevált oltáshoz hasonlóan hagyományos technológiával készült, vagyis elölt vírust tartalmazó vakcináktól sem kell tartani, mert a vizsgálatok szerint ezek is hatékonyan védenek a fertőzés ellen, erre az európai engedélyezés garanciát jelent számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában