Ketten pályáznak

2021.01.25. 07:00

Új vezetőt keresnek a sümegi művelődési központ vezető pozíciójára

Amint azt Végh László polgármestertől megtudtuk, a művelődési központ vezetői posztjára ketten pályáznak. Az intézmény megbízott igazgatója, Fodor József és Oszkai Réka, a Kisfaludy emlékház szakmai vezetője.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A közösségi oldalon olvasható bejegyzések szerint többen nem értenek egyet a pályázás folyamatával. A pályázati kiírásban szereplő követelményeket kifogásolják, tudni vélik, hogy azok a sümegi helyzetre lettek összeállítva. Miközben ezt a kiírást használják szóról szóra például Zircen és Pápán is. Amellett vannak, akik azt hiszik, hogy én dönthetek sok mással együtt erről is egy személyben. Nos, ez nem minden esetben van így. Már december elején elmondtam, hogy én nem döntök egyedül ebben az ügyben.

A pályázat beadási határideje január ötödike volt. Azt követően a város önkormányzati képviselő-testületének 60 nap áll rendelkezésére, hogy döntsön. Közben a három tagú bíráló bizottság napokon belül összeül, az általuk kialakított álláspont azonban a képviselő-testületet nem kötelezi semmire. Január ötödikétől számítva 60 napon belül, azaz március elejéig kell döntenie a testületnek. Bízom benne, hogy addig megoldható, hogy összehívjuk a képviselő-testületet ülésezni. Amennyiben nem így lesz, akkor sem döntök egyedül, hanem lehetőségünk van arra, hogy újra kiírjuk a pályázatot. Addig marad a megbízott igazgató az intézmény élén – nyilatkozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában