A cél a fiatalok megszólítása

2021.02.01. 14:00

A kínálat bővítésével és új funkciókkal tennék vonzóbbá a vásárcsarnokot

A kínálat bővítésével és új funkciók megjelenésével tenné vonzóbbá a vásárcsarnokot az önkormányzat és a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt.

Marton Attila

A lehetőségek között szerepel, hogy a bútorgyár területére költözik az iparcikkpiac

Fotó: Penovác Károly/Napló

Brányi Mária alpolgármester elmondta, 1997 óta a VKSZ Zrt. hasznosítja a vásárcsarnok területét. A közgyűlés a napokban arról döntött, hogy a január 31-én lejáró együttműködési vagyonkezelői szerződést egy évvel meghosszabbítják, és ennek lejártával kötne hosszabb időtávra megállapodást az önkormányzat. Kiemelte, a hosszú távú cél, hogy a vásárcsarnok működése megfeleljen a mai igényeknek. Hozzátette, idén a partnerekkel – szolgáltatókkal, vásárlókkal – együttműködve pontosítják, véglegesítik a felmerült javaslatokat és ötleteket.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója kiemelte, szeretnék növelni a vásárcsarnok vonzerejét. A piac egyik hiányossága, hogy parkolóhely korlátozottan áll rendelkezésre, ezzel összefügg, hogy a fiatalabb generációk alacsonyabb arányban látogatják a vásárcsarnokot. Megjegyezte, a parkolási helyzet nagymértékben javulhat azzal, hogy az önkormányzat megvásárolta a volt bútorgyár területét.

Hozzátette, szeretnék bővíteni a jelenlegi szolgáltatási palettát és kínálatot, például a minőségi helyi termékek intenzívebb jelenlétével. Emellett szeretnék elérni, hogy a kulturális és közösségi célokat szolgáló vendéglátóegység telepedjen meg, továbbá felmerült az idénynövények és gyümölcsök felhasználását látványműhelyben bemutató és népszerűsítő program terve.

A lehetőségek között szerepel, hogy a bútorgyár területére költözik az iparcikkpiac
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Szeretnénk elérni, hogy sokan kezdjék a napjukat a piacon, és a térségbe látogató turisták közül is minél többen betérjenek a vásárcsarnokba – fogalmazott a vezérigazgató.

Kérdésre válaszolva Brányi Mária elmondta, a lehetőségek között szerepel, hogy a bútorgyár területére költözik az iparcikkpiac.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában