Nívódíj

2021.02.02. 11:00

Rangos kitüntetést kapott a várpalotai fogorvos

Rutsek Pál-nívódíjat vehetett át Abkarovits József fogszakorvos az egészségügyben végzett magas színvonalú, lelkiismeretes, példamutató és áldozatos munkája elismeréseként a közelmúltban Campanari-Talabér Márta polgármestertől Várpalotán.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

A rangos városi kitüntetést minden év szeptemberében a Várpalotai napok elnevezésű rendezvénysorozat megnyitóján adják át, ám tavaly a fogszakorvos nem tudott jelen lenni az ünnepségen, ezért kapta meg a díjat a polgármesteri hivatalban.

– Nem tagadom, nagyon jól­esett az elismerés, hiszen nagyon szeretek Várpalotán lenni. Harminchét évvel ezelőtt kerültem ide, és igaz barátokra leltem a városban. Rengeteg szép emlék köt ide, az életem nagyobbik részét itt éltem le. Ez azért is jutott eszembe, mert Campanari-Talabér Márta polgármester azt hangsúlyozta: ez a díj egy egész életút elismerése is egyben – fogalmazott lapunknak nyilatkozva Abkarovits József, akinek a fogorvosi hivatásban az egyik legfontosabb az emberekkel való kapcsolat.

– Szeretek beszélgetni, ha kérik, szeretek tanácsot adni, most már elég idős vagyok ahhoz, hogy ezt megtehessem. Az már mellékes, hogy közben fogászati ellátást is kapnak a páciensek – jegyezte meg nevetve a tapasztalt fogszak­orvos.

Campanari-Talabér Márta gratulált Abkarovits Józsefnek az elismeréshez Fotó: Szabó Péter Dániel

A díjazottra nagyon büszke az egész családja. Édesapja, valamint nagyapja is orvos volt, és nem volt kérdés, hogy ő is ezt a pályát választja. Abkarovits József vezetésével szervezték meg a koronavírus-járvány tavaszi, első hulláma alatt a biztonságos fogorvosi ellátást Várpalotán, szakmai életútja mellett egyben ennek a munkának is elismerése a Rutsek Pál-nívódíj – hangzott el a polgármesteri hivatalban tartott átadáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában