Megújul a kabinsor is

2021.02.02. 07:00

Továbbfejlesztik az ötcsillagos strandot Balatonedericsen

Idén harmincmillió forintos pályázati támogatással fejlesztheti a strandját a település. Az összegből szebb, még komfortosabb, biztonságosabb és modernebb lesz a fürdőhely a polgármester szerint.

Tóth B. Zsuzsa

Papp Jánostól megtudtuk, a Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. pályázatára beadott strandfejlesztési pályázaton 30 millió forint támogatást nyert a község fejlesztésekre.

– Az összegből elkészül a régi vizesblokkok korszerűsítése, a mozgáskorlátozott-illemhely felújítása. Két új, szélesebb lépcsőt helyeznek el a vízbe jutás megkönnyítése érdekében, fákat ültetnek, kültéri zuhanyzókat helyeznek ki a sport-, gyermek- és fürdőkertzónákban. Digitális kijelzőtáblát helyeznek el a tájékoztatás javítására. Modernebb lesz a retró kabinsor, a vendégeknek ki- és beléptetőrendszert telepítenek, és kiépítik az ingyenes wifiszolgáltatást. A sporteszközök fölé és a gyermekzónába árnyékolókat, napvitorlákat vásárolnak.

Gyerekparadicsom a balatonedericsi strand Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A balatonedericsi strand fejlesztését az elmúlt évben a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázata 26 millió forinttal támogatta. A fürdőhely 2020-ban először nyerte el az ötcsillagos és a legdinamikusabban fejlődő strand minősítést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában