jól működik a jelzőrendszer

2021.02.16. 07:00

Vörös kód: mindenkit befogadnak Ajkán

Péntek délelőtt óta érvényben van a vörös kód riasztás, miután éjszaka mínusz 10 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála, és napközben is fagyok voltak. A vörös kód idején mindenkit be kell fogadni a hajléktalanszállóra vagy melegedőbe, senki sem maradhat az utcán.

Tisler Anna

Mihályi Melinda intézményvezető Ajkán

Fotó: Györkös József

Mihályi Melinda, az Ajkai Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ intézményvezetője kérdésünkre elmondta, a város Padragkúton 16 személyes hajléktalanok átmeneti otthonát működtet, a gondozottakat egész évben ellátják. A rossz körülmények között, esetleg nem lakás céljára szolgáló épületben élőket a szociális munkások gyakran felkeresik, meleg ruhával, tartós élelmiszerrel, vitaminokkal, ha szükséges, gyógyszerekkel látják el.

Mihályi Melinda intézményvezető Ajkán Fotó: Györkös József

A városban jól működik a jelzőrendszer, ha bárki tudomást szerez segítségre szorulóról, betelefonál a szociális szolgáltatóhoz. A leghidegebb napokban az átmeneti elhelyezésre évek óta nem volt igény, a szolgáltató ennek ellenére mindig felkészül, hogy biztosítsa a lehetőséget. Ha a hajléktalanszálló épülete megtelne, a mellette levő idősek klubját nyitnák meg erre a célra. Aki utcán élőt látna, hívja az Utcai Szociális Segítők Egyesületének diszpécserszolgálatát a 06-34/511-028-as számon, ahol segítséget nyújtanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában