Alapos tájékoztatást kapott a vakcinákról

Az ajka-bakonygyepesi Eichinger Lászlóné Szabó Gizella már túl van az első oltásán. Mint mondta, nem regisztrált az elsők között, mert ő is (mint sokan a környezetében) gondolkodott a dolgon, gyűjtötte az információkat a vakcinákkal kapcsolatban, aztán végül úgy döntött, hogy saját magáért és azért, hogy mielőbb láthassa az unokáit, barátait, jelentkezik az oltásra.

Molnár Sándor

– A lányom segített regisztrálni az interneten, így felkerültem a listára, aztán egyszer csak hívott a háziorvosom, hogy jelenleg kínai vakcinát tud ajánlani. Kérdezte, elfogadom-e. Nem válogattam, elfogadtam, és örömmel mentem el az oltásra. Sok okos ember, orvosprofesszorok is elmondták, hogy minden vakcina jobb, mint kórházba, lélegeztetőgépre kerülni, vagy meghalni – hangsúlyozta a Naplónak nyilatkozva a nyugdíjas nagymama.

Elmesélte azt is, hogy az oltás előtt alaposan kikérdezték az egészségi állapotáról, megmérték a vérnyomását, majd a bal karjába kapta meg a Sinopharm-vakcinát úgy, hogy szinte semmit sem érzett. Háziorvosa tájékoztatta az oltás után várható esetlegesen fellépő mellékhatásokról, és kérte, hogy jelezze, ha bármi szokatlant tapasztal. Gizellának az oltást követő estén volt egy kis hidegrázása, és a szúrás helyén néhányszor belenyilallt a fájdalom a karjába, de ez nem volt számottevő tünet.

– Toró doktor úrhoz tartozom Ajkán. Úgy tapasztaltam, minket nagyon jól tájékoztattak. A második oltásra április elsején mehetek majd – mondta Eichinger Lászlóné.

Eichinger Lászlóné Szabó Gizella hamarosan a második oltását is megkapja

A nyugdíjas nagymama hozzátette, senkit nem akar rábeszélni az oltásra, mert mindenkinek a saját döntése, hogy mit tesz a szervezetével, de szerinte nagyobb átoltottság mellett nagyobb biztonságban lennénk.

Várja már, hogy végre ne csak a kerítésen keresztül, maszkban beszélgethessen az utcabeliekkel, és végre elmehessen a barátaihoz, nem beszélve a családi találkozókról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában