Megtisztítják az utakat

2021.03.25. 17:30

Begyűjtik az utakra kiszórt bazaltot Veszprémben

Megkezdődött a bazalt és a síkosságmentesítő szóróanyagok összegyűjtése a belvárosban, tájékoztatott a VKSZ Zrt.

Marton Attila

A napokban a belváros közelében, a Festő és a Bem utcában dolgoznak a közüzemi szolgáltató dolgozói

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A munkát gépi takarítással kezdtük a kerékpárutakon február végén, majd a tavaszi nagytakarítás keretében március közepétől a belvárosból és a főbb közlekedési utakról gyűjtjük a bazaltot, mondta el Görgics Kálmán, a társaság köztisztasági és egyéb városüzemeltetési csoportjának vezetője.

A munka ezt követően a járdák takarításával folytatódik: a VKSZ Zrt. munkatársai géppel porszívózzák ki a bazalt vagy zeokál kavicsokat, majd kupacokba rendezik, és ezután kerül a hulladék a kukába. A napokban a belváros közeli utcákban, így a Festő és a Bem utcában dolgoznak a közüzemi szolgáltató kollégái. A szilárd felületek mellett a zöldterületeket is megszabadítják a hulladékoktól. A Köztisztasági egység dolgozói csipeszekkel szedik ki az ágyásokba keveredett hulladékokat.

A napokban a belváros közelében, a Festő és a Bem utcában dolgoznak a közüzemi szolgáltató dolgozói
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Görgics Kálmán elmondta, az elmúlt télen mintegy 100-120 tonna bazaltot szórtak ki a hó és jég ellen városszerte. A síkosságmentesítő anyagoktól a társaság 22 munkatársa mintegy hat-nyolc hét alatt tisztítja meg a városi közterületeket, míg a járdákra kihelyezett bazalttartó ládákat április második feléig szállítják be a telephelyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában