stratégiai megállapodás

2021.03.10. 19:00

Fontos kulturális-kreatív régióvá válhat Veszprém és térsége

Együttműködik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program sikeres megvalósításáért a Moholy-­Nagy Művészeti Egyetem és a Veszprém-­Balaton 2023 Zrt.

Marton Attila

A szerződést Markovits Alíz és Fülöp József írta alá

Forrás: VEB2023

Az erről szóló stratégiai megállapodást Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. (VEB2023) vezérigazgatója és Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektora írta alá a napokban. Az egyetem mint a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatási és kutatási központja, számos területen segíti a VEB2023 munkáját.

Az együttműködés részeként a hallgatók, az oktatók és az EKF-partnerek együtt dolgoznak a dizájn és innováció területén megvalósuló projektek sikeres megvalósításán – tájékoztatott a VEB 2023 Zrt.

Az együttműködés értelmében a MOME szabadon választható tárgyként hirdeti meg azt az EKF-tematikájú kurzust, amelyen a hallgatók, az oktatók és az EKF-partnerek együtt dolgoznak a projektek kidolgozásán és megvalósításán. A ­stratégiai megállapodás részeként a partnerek együttműködnek az EKF dizájn és innováció területén megvalósuló programjainak szervezésében, megosztják egymás nemzetközi partneri kapcsolatrendszerét, és erősítik az együttműködés további lehetőségeit a Veszprém–Bakony–Balaton térségben megvalósuló kreatív-ipari régió megteremtése érdekében.

A szerződést Markovits Alíz és Fülöp József írta alá
Fotó: VEB2023

A közleményben megjegyezték, a mostani megállapodás, és a Pannon Egyetemmel tavaly júliusban megkötött együttműködés is azt a célt szolgálja, hogy Veszprém és a régió az Európa Kulturális Fővárosa cím segítségével a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régiója legyen. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, mint az ország kiemelt kreatív központja a dizájn és az innováció egyik megkerülhetetlen intézménye a térségben megvalósuló kulturális kreatív régió egyik fő motorja lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában