a sport a mindennapjai része

2021.03.17. 07:00

Idén is átadták a Veszprémi Napló Nívódíját a magyar sajtó napján

Horváth Gábor sportújságíró kapta a Napló szerkesztőségének idei Nívó­díját. Az elismerést a lap különleges, online közvetített sajtónapi ünnepségén adta át Balla Emőke főszerkesztő.

Juhász-Léhi István

Horváth Gábor átveszi Balla Emőkétől a Nívódíjat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A koronavírus-világjárvány harmadik hulláma miatt a veol.hu közösségi oldalán lehetett végigkísérni az eseményt. Az ünnepség első felében Marton Attilát köszöntötte Balla Emőke, ugyanis idén a Napló újságírója érdemelte ki a Szabad Sajtó Díjat Veszprémben.

A Napló hagyományosan a sajtónap alkalmából adja át a szerkesztőség Nívódíját, melyről titkos szavazással döntenek a kollégák. Idén Horváth Gábor vehette át az elismerést és fogadhatta a munkatársak virtuális gratulációját. Gábor méltatásából kiderült, hogy Balatonfüreden járt általános és középiskolába, majd érettségi után a Pécsi Tudományegyetem hallgatója lett, ahol 2005-ben geográfusként végzett, turizmus szakirányon szerzett diplomát. 2005 novemberében a Napló szerkesztőségének ösztöndíjasa lett.

– Már akkor kitűnt tehetségével, szorgalmával. Több területen is dolgozott, gazdasági és közéleti cikkeket is írt, de a sport állt igazán közel hozzá – fogalmazott a díjazott kapcsán Balla Emőke, aki elmondta azt is, hogy a friss nívódíjas 2012 óta dolgozik a Naplónál főállásban. Azóta is a sportrovat meghatározó újságírója, szerkesztője. Az ő feladata többek között a megyei focioldal szerkesztése, illetve ő tudósít a füredi kézilabdacsapatról és az NB II-es ajkai futballistákról. Tavaly nyár vége óta a Nemzeti Sport weboldalán is élőben közvetíti az ajkai focicsapat meccseit.

Horváth Gábor átveszi Balla Emőkétől a Nívódíjat
Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A sporttudósítások mellett többször írt színvonalas riportot, portrériportot. Ötleteivel, témajavaslataival a teljes szerkesztőség munkáját segíti. Gyakran ajánl témát a híroldalakra, holott a napi két vagy három sportoldal megtöltése is komoly feladatot jelent. Sokat dolgozik, nagy munkabírású, megbízható, leadott anyagai, szerkesztett oldalai pontosak – emelte ki a Napló főszerkesztője. Balla Emőke hozzátette: Horváth Gábor számára a sport a mindennapjai része. A sport szeretetét minden bizonnyal kisgyermekeinek is továbbadja majd: Ármint és Nándort feleségével, Alexandrával nevelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában