Marad az államé a balatonfüredi iskola

Nem támogatják a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskolába járó diákok szülei, hogy az iskola a katolikus egyház fenntartásába kerüljön, erről döntöttek március 19-én.

Kovács Erika

Nem támogatják a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskolába járó diákok szülei, hogy az iskola a katolikus egyház fenntartásába kerüljön

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az egyház a következő tanévtől szerette volna átvenni a fenntartást. Az intézményvezető szerint minden téren békére és nyugalomra van szükség.

Tremmer Bernadett intézményvezető megkeresésünkre kifejtette, az volt a feladata, hogy megszervezzem és lebonyolítsam az eljárást.

-Köszönöm mindenkinek, aki eljött szavazni és az iskola jövőjét érintő fontos kérdésben véleményt nyilvánított! Egyúttal kérem azt is, hogy a közelmúltban előjött nézeteltéréseket legyen szíves mindenki félretenni, empátiával és toleranciával szinte minden probléma orvosolható. A következő időkben minden téren békére és nyugalomra van szükség, nekem mindenképp, mert alkotni, nagyot álmodni csak így tudok! – hangsúlyozta az intézményvezető. Tremmer Bernadett egy idézettel élve így fogalmazott, „Amikor megbocsátunk valakinek, a csomók kioldódnak és elengedjük a múltat.„ Megjegyezte, folytatja a megkezdett munkát, és minőségi szakmai munkával tovább építi az Eötvös iskola jó hírét. Már áprilisban egy országos megmérettetésnek a nagyszerű eredményét fogják publikálni, amely sikert ebben a tanévben, sokszorosan nehezített körülmények között értek el, de a részletekről akkor beszélnek majd. Az említett eredmény miatt különösen büszke a kollégáira, a tanulóikra, a diákok szüleire. Nagy szeretettel és töretlen lendülettel várják a nagycsoportos óvodásokat, az általános iskolai beiratkozást, április 15-16-án. Ezzel kapcsolatban április 7-én, 17 órakor online beiskolázási szülői értekezletet tartanak. A részletekről az iskola honlapján lehet olvasni.

-Értesüléseim szerint ebben a tanévben is sokan érdeklődnek iskolánk iránt. Remélem, hogy mindenkit fel tudunk venni, aki hozzánk szeretné beíratni gyermekét azért, mert elégedett az intézményben lévő nevelő, oktató munkával, vélekedett Tremmer Bernadett.

Nem támogatják a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskolába járó diákok szülei, hogy az iskola a katolikus egyház fenntartásába kerüljön Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az iskolában történtekről, Balatonfüred honlapjáról egyebek mellett kiderült, a 408 szavazásra jogosult szülő közül 244-en jelentek meg az iskolában kihelyezett urnánál, és adták le a voksukat. Összesen 205-en szavaztak amellett, hogy maradjon állami fenntartású az iskola, 39-en pedig az egyházi fenntartás mellett voksoltak. Jelenleg állami fenntartásban működnek, az iskolai ingatlan tulajdonosa az önkormányzat.

Az iskolának 408 diákja van, így a jogszabályok szerint legalább 205 fenntartóváltás melletti igen szavazatra lett volna szükség ahhoz, hogy a Veszprémi Érsekség átvehesse a működtetést. A szabályok szerint azok a szülők, akik nem jelentek meg a szavazáson, a jelenlegi működési forma mellett állnak. Balatonfüred oldalán azt is közlik, hogy a fenntartóváltást ellenző szülők az önkormányzatnak és a tankerületnek is elküldtek egy-egy petíciót, jelezve: szeretnék, hogy állami kézben maradjon az iskola, fenntartóváltásnál pedig kilátásba helyezték gyermekük iskolaváltását. Az iskolában tanító pedagógusoknak szintén volt jogi lehetőségük a véleménynyilvánításra. Eszerint a tanárok és az iskola dolgozóinak 80 százaléka továbbra is az állami fenntartás mellett foglalt állást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában