Konferencia-központ épül az egykori Huray piac helyén Balatonfüreden

Várhatóan ez év augusztus végén elkezdődhet az egykori Huray utcai piac helyén a régóta tervezett konferencia- és rendezvényközpont építése, alatta mélygarázzsal – olvasható a város honlapján.

Forrás: önkormányzat

Mint írják, a hatmilliárdos beruházás, amelynek részeként a város központjában, a 71-es úton két közlekedési csomópont is létesül, a tervek szerint 2023 első felében készül el.

A turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás négy forrásból valósul meg, az uniótól hárommilliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezik.

A jelenleg parkolóként használt területen egy ötezer négyzetméteres komplexum épül. A 650 férőhelyes díszteremmel rendelkező konferencia-központ alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítanak ki, a beruházás részeként a központ kiszolgálására, az önkormányzat beruházásában, egy ötvenszobás kisebb szálloda is létesül. A területen parkosítanak, igényes díszburkolatokat helyeznek el.

A program részeként a 71-es főúton két csomópontot is kiépítenek, átalakítják a Club Helka előtti közlekedést, a Jókai út-71-es főút kereszteződésében pedig egy jelzőlámpás, kétsávos körgeometriás csomópont létesül.

Az építkezés a tervek szerint ez év augusztus 20-a után kezdődhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában