Úton Veszprémben 4. rész

2021.04.08. 11:30

Mennyi idő átjutni az enyhítések kihirdetésének másnapján Veszprémen?

Április 6-án, azaz kedden délután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a közösségi médiában, hogy megvan a 2,5 millió beoltott, újra kinyithatnak a boltok, újraindulhatnak a szolgáltatások. A kihirdetés másnapján életbe lépő enyhítések után néztünk: mennyire befolyásolta ez a hír az úton lévőket?

Horváth László, Horváth Virág

Az „Úton Veszprémben” sorozatunk ismét újabb kihívással találta szembe magát: ismét kinyithattak a nem élelmiszer üzletek és a szolgáltatók is. A munkaidő lejártakor, délután 4 órakor, szerdán megnéztük, mennyire lett fejetlenség az üzletek környékén.

Mivel szerdától az üzletek és szolgáltatók kinyithattak, ellenben 10 négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat bent, azt gondoltuk, sorok fognak kialakulni a boltok előtt. Több helyről jelezték olvasóink, hogy a kézi kosarakat több üzlet megszüntette, csak bevásárlókocsival lehet közlekedni, ugyanis az alapján tudják megszámolni a vásárlókat (ahány vásárló/10 négyzetméter, annyi bevásárlókocsi), valamint fertőtleníteni is könnyebb őket. A rendkívüli bejelentésről és a szabályozásokról itt olvashat bővebben.

Ezzel a feltételezéssel indultunk el, a Stop Shoptól egészen hazáig, a Haszkovó lakótelepig – igaz, útközben is körbejártuk néhány üzlet parkolóját, de így is mindösszesen 13 percig autóztunk csupán.

A tapasztalatunk szerint a keddi bejelentés sem pánikot, sem tömött sorokat nem okozott. Szinte alig lézengtek a boltok és üzletek körül, sehol sem alakult ki tumultus ottjártunkkor, és a parkolók sem voltak tömöttek. Összességében vagy az extrém hideg időjárás miatt maradtak otthon az emberek, vagy tudatosabban, nyugodtabban reagálnak a változásokra, az elmondható, hogy minden továbbra is gördülékenyen és a járványügyi szabályozásokat betartva halad az utakon, parkolókban és a boltok környékén.

Nézze meg sorozatunk korábbi részeit:

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uton-veszpremben-sorozat-forgalom-husvet-4542847/

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mennyi-ido-atjutni-pandemias-delutani-csucsidoben-veszpremben-video-4524031/

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mennyi-ido-atjutni-pandemias-reggeli-csucsidoben-veszpremben-video-4503841/

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában