segítség

2021.05.19. 06:50

Egy kisbaba élete a tét – Adományokat várnak a féléves Zente májátültetésére

Azt, hogy az egészségünk milyen nagy kincs, sok esetben valójában csak akkor tudjuk meg, ha azzal valami probléma adódik. Pláne, ha a gyermekünk beteg. A nagyalásonyi Kurucz Zoltán és felesége, Éva ilyen cipőben jár néhány hónapja, ugyanis negyedik gyermekük, a féléves Zente májátültetésre vár. Ezt a műtétet ilyen kicsi babánál csak külföldön végzik el. A szülők pedig elkövetnek mindent, hogy a kiutazáshoz és ott-tartózkodáshoz szükséges pénzt előteremtsék.

Tóth B. Zsuzsa

Éva karjában Zentével. Németországban műtik meg a kisfiút

Forrás: Önkormányzat

Éva és Zoltán két éve költözött a településre, a fiatal, szorgalmas házaspár mostanra sok ismerőst, barátot szerzett, jól érzik magukat Nagyalásonyban. Azt mondják, Balaton-parti fiatalokként csendre vágytak és olyan helyre, ahol közel van az óvoda, iskola. Ugyanis négy gyermeket nevelnek, Zente mellett a 11 éves Bencét, a hároméves Patrik Zoltánt és az ötesztendős Kamilla Zsófiát. Ahogy Éva mondja, a nagy testvérek egészségesek, a legkisebb, a féléves Zente azonban májbetegségben szenved.

– Zente tavaly október 30-án született. Az első hetek problémamentesen teltek, azonban két hónapos korában erős sárgaság jelezte, hogy valami nincs rendben. Kórházba kerültünk, majd műtét következett, és azóta is folyamatos ellenőrzésre járunk Budapestre. Az egyik ilyen alkalommal tudtuk meg a rossz hírt, hogy Zente állapotán csak egy májátültetés segíthet. Nagyon nehéz volt, és most sem könnyű beletörődni, hogy egy ilyen súlyos műtéten kell átesnie egy ilyen apró csöppségnek – nyilatkozta a Naplónak Kuruczné Büki Éva. Az anya hozzátette, gondolkodás nélkül vetik alá magukat ennek a súlyos operációnak: előreláthatólag valamelyikük májának egy darabjával mentik meg a kisfiukat.

Éva karjában Zentével. Németországban műtik meg a kisfiút
Fotó: Önkormányzat

Valószínűleg júniusban lesz a beavatkozás Németországban, Hamburgban, ahova repülővel utaznak majd ki, miközben az itthon maradó három gyermekre a nagymama vigyáz. Az odautazás és a kinntartózkodás megterheli a család költségvetését.

Zoltán Balatonfüreden három műszakban dolgozik, és napi százhúsz kilométert vezet. Családjával együtt az utóbbi hetekben azon is őrlődik Zente állapotán kívül, hogy összegyűlik-e a pénz.

– Magam sem tudom, hogy mi lesz különben – mondja Éva, aki igazán erős édesanya. Még a szükséges összeg egy része adott csak, de gyűjtést szerveztek számukra a településen, és az önkormányzat is segít, ezért nagyon hálásak. Bíznak benne, hogy minden jól alakul majd, hiszen ők tudják igazán, hogy a legfontosabb az egészség.

Aki teheti, segítsen a családnak, a Kuruczné Büki Éva nevére, e célra nyitott bankszámlára utalhat: OTP 11773487-01793374-00000000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában