Felújították a badacsonytomaji Tourinform irodát

A napokban átadták a felújított a Tourinform irodát, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség 20 millió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatásának köszönhetően immár minden mai követelménynek megfelel.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán (balról) mellett Tasner Mónika látható, az iroda szalagot tartó munkatársai között pedig Kozári Ferencné

Forrás: önkormányzat

Az ünnepélyes átadón Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy mivel most a koronavírus-járvány miatt nem tanácsos külföldre utazni, így egészen biztos, hogy sokan fogják Magyarországot, ezen belül a Balatont választani úti célként az idei nyáron. – Ez ad reményt arra, hogy jó turisztikai szezonban bízhatunk. Az idegenforgalomból élők számára a következő két év jelentős változást hoz nemcsak szemléletben, hanem minden más tekintetben is. Ez a környék az elmúlt időszakban sokat fejlődött és szép látványt mutat, ennek az útnak azonban még csak a felénél járunk, számos fejlesztés áll még előttünk – mondta.

Krisztin N. László polgármester megköszönte az iroda dolgozóinak a munkát a pályázatírástól kezdve a vállalkozókkal való együttműködésen át a végeredményig.

Az önkormányzat nevében Borbélyné Galambos Gabriella képviselő, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnökségi tagja gratulált az iroda megújításához. – Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic és Szigliget évek óta együttműködik a turizmus területén, közösen tartják fenn az egyesületet és a Tourinform irodát. Ebből a szempontból az iroda megújulása közös siker, és az információs pont nemcsak Tomaj, hanem az egész mikrorégió turizmusát fogja szolgálni – mondta Borbélyné.

Fenyvesi Zoltán (balról) mellett Tasner Mónika látható, az iroda szalagot tartó munkatársai között pedig Kozári Ferencné Fotó: önkormányzat

Tasner Mónika, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület TDM-munkaszervezetének vezetője elmondta, hogy az elmúlt 25 év legnagyobb fejlődése talán azon mérhető le, hogy a nyitás évében ötezer főt számláló személyes látogatói forgalom 2020-ra elérte a hatvanezer főt.

– A Tourinform iroda kezdettől fogva a Balaton-régió leglátogatottabb egységei kö- zé tartozott, országos viszonylatban is mindig benne volt az első tízben, tavaly pedig elérte az ötödik helyet. A badacsonyi térség a Balaton-felvidék egyik leglátogatottabb desztinációja, évente kétmillió turista fordul meg itt. In- dokolt volt tehát a forgalomhoz illő, magas esztétikai és technikai elvárásoknak megfelelő iroda létrehozása.

Az ünnepségen a nemzetiszínű szalagot a saját házában ötven éve vendégeket fogadó Kozári Ferencné vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában