egészségügyi dolgozók kapták

2021.05.05. 11:30

Jégkrémet adományozott a Rotary

Több mint háromezer jégkrémet adományozott a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozói, orvosai, nővérei, betegei, illetve az oltópontokon dolgozók és segítőik, mentősök, ápolók, és a Covid ellátás zavartalan lebonyolítása érdekében odavezényelt katonák és rendőrök részére.

Balla Emőke

A Rotary Club jégkrémeket adott a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóinak Fotó: Rotary Club Balatonfüred-Veszprém

A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém tagjai ezúttal a pandémia okozta járványhelyzet frontvonalában dolgozók javára szerveztek egy nagyszabású adományozási akciót. A klub tagjai a korábbiakban is odafigyelésükről, támogatásukról biztosították az egészségügyben dolgozókat és segítőiket, így járultak hozzá a mindennapok hőseinek munkájához.

Arcpajzs, kézfertőtlenítő és maszk szállítmányaikkal, textilanyagokkal, higiéniai termékekkel, nagyobb mennyiségű ásványvízzel, forró csokoládéval, instant tea és levespor adományaikkal igyekeztek hozzájárulni a komoly és embert próbáló körülmények között is folyamatosan dolgozó orvosok, ápolók, nővérek, mentősök, katonák és a betegek közérzetének javításához – mondta el kérdésünkre Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület elnöke. A hűtött finomságokat, a 3255 jégkrémet a napokban adták át a Balaton-Veszprém régióban tevékenykedő rotaristák közvetítésével.

A Rotary Club jégkrémeket adott a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóinak
Fotó: Rotary Club Balatonfüred-Veszprém

Nemzetközi szinten a Rotarynak több mint kétszáz országban közel 35 ezer klubja működik. Ezzel világszerte több mint 1 millió 200 ezer rotarista végez gazdaság- és közösségfejlesztő tevékenysége mellett támogató szolgálatot az írástudatlanság, a betegségek, az éhezés, a szegénység felszámolása érdekében, továbbá segítik a higiénia, a tiszta víz hiánya és a környezeti ártalmak miatt szenvedőket – ismertette Heim Gábor, a klub protokoll felelőse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában