Szeretné visszakapni a tervezhető életet

Hihetetlenül vártuk már a nyitást, mert szeretnénk megszabadulni ettől a rossztól, ami – sajnos – nem csak álom volt – fogalmazott a Napló érdeklődésére Vida Péter, a budapesti Thália Színház művésze.

Juhász-Léhi István

Végre élő színházat szeretne Vida Péter, a Thália Színház művésze

Forrás: családi

- Nem átesni felelőtlenül és hirtelen a ló túloldalára, de amire igazán vágyom: szeretném újra a szokott örömmel, tisztességgel, felszabadultsággal és felelősséggel gyakorolni a szakmámat! – jelentette ki a színművész. – Természetesen elsőként az élő színházat, úgy értve, hogy tele a nézőtér. Amihez alkotóként a Tháliában – hálistennek – hozzászoktunk. Most rá kellett döbbennünk, mennyire el voltunk kényeztetve… Szeretném visszakapni minél hamarabb az élet tervezhetőségét! Természetesen tudom, hogy minden kiszámíthatatlan, folyamatosan változik, és bármikor történhet nem várt esemény; de hogy újra bátran, kétségek nélkül futhassak neki egy eljövendő időszaknak.

Végre élő színházat szeretne Vida Péter, a Thália Színház művésze Fotó: családi

- Hogy biztos lehessek abban, hogy ha nem jön közbe valami nagyon ritka és kirívóan váratlan vis major helyzet, akkor az úgy meg is fog valósulni! A tervezett játékrend, a családi összejövetelek, az utazások, kirándulások, a gyerekem érettségije és a többi, és a többi… Hogy ne tűnjön luxusnak, legyen természetes, hogy minden a normális kerékvágásban, gond nélkül zajlik; nem akarok többet attól rettegni, hogy miről maradunk le már megint és hogy nem is merek előre tekinteni, mert a kimenetel teljességgel bizonytalan. Az életet újra a régi teljességével kívánom élni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában