A BENT Egyesület célkitűzése, hogy összefogja a Balaton környéki vállalkozókat

A Látható helyi közösségek díját idén a BENT Egyesület (Balatoni Női Vállalkozói Egyesület) nyerte. A Balatonalmádiban bejegyzett szervezet egyrészt a mikrovállalkozásoknak nyújt segítséget pénzügyi tervezés, marketing, online jelenlét, belső elakadások megoldásában, másrészt közép- és nagyvállalatoknak ad támogatást szervezetfejlesztés területén.

Sági Ági

Nagyné Czuri Eszter elmondta, július 24-én újabb programot tartanak Almádiban

Fotó: Sági Ági/Napló

A díjat a több ezer tagot számláló Bridge Budapest alapította, amely olyan vállalkozásokat fog össze, melyek elkötelezettek a fejlődés, a munkavállalók megbecsülése, a nemzetközi együttműködések terén. A Bridge Budapest 2019 óta díjaz vállalkozói közösségeket hat kategóriában, ebből az egyik a Látható helyi közösségek kategória, melyet idén a BENT nyert.

– Nagyon örülünk ennek a díjnak, hiszen ez azt jelenti, hogy országos szinten felfigyeltek a munkánkra. Mi elsősorban egy helyi szervezet vagyunk. Célunk, hogy a Balaton környéki vállalkozókat, szabadúszókat összefogjuk. A díjra a Bridge Budapest nagykövetei terjesztik fel a szervezeteket, mi nem is tudjuk, hogy bennünket ki jelölt, de örülünk neki, hogy az ötfős zsűri érdemesnek talált bennünket erre a díjra – mondta el lapunknak Nagyné Czuri Eszter, a BENT elnöke.

A BENT Egyesületet 2019-ben tizenhárom vállalkozó nő alapította, de nemcsak a női vállalkozókat szeretnék megmutatni, hanem azokat a mikrovállalkozásokat, egyéni vállalkozókat, szabadúszókat, akik a Balaton környékén dolgoznak. Számukra szeretnének tudásmegosztó platformot biztosítani, és az együttműködési lehetőségeket ösztönözni.

– Azt tapasztaljuk, hogy a vállalkozói kapcsolatok kiépítése viszonylag hosszabb időt vesz igénybe. Sokan ismerjük egymást, akik együtt nevelkedtünk vagy együtt jártunk iskolába, de egyre többen vannak azok, akik beköltöztek a térségbe, akik a Balaton vonzása miatt vannak itt. Szeretnénk, ha ők is igazi befogadó közösséget találnának itt – tette hozzá.

Nagyné Czuri Eszter elmondta, július 24-én újabb programot tartanak Almádiban Fotó: Sági Ági/Napló

A BENT aktív szervezet, de 2020 márciusában a járványhelyzet az egyesület működésében is változásokat hozott. Az átállás gyorsan ment, áprilistól már online segítő beszélgetéseket, majd online rendezvényeket is szerveztek. Tavaly nyáron a Street Training Balaton elnevezésű rendezvényt személyes részvétellel szervezték meg. Itt különféle témákban tartottak ingyenes, másfél órás mini tréningeket. Idén júniusig sok online rendezvényt bonyolítottak le, elindították például az ingyenes Switch üzleti reggeli sorozatot, melyre az ország távolabbi pontjairól is bejelentkeztek érdeklődők. A rendezvény célja, hogy a kötetlen üzleti beszélgetéseknek teret adjanak.

– Már a Switch üzleti reggelisorozat is visszatért a valós térbe, nyáron minden hónap harmadik keddjén tartjuk az eseményt. Július 24-én tartjuk majd a Flow Alapítvánnyal együtt a második Street Training Balaton rendezvényt, ahol várhatóan több mint harminc, elsősorban helyi kötődésű tréner várja különböző témákkal a résztvevőket. Az esemény filozófiája az, hogy tanulni bárhol, bármikor, bárkitől lehet. Balatonalmádiban, a mólónál, árnyas fák között várjuk az érdeklődőket. Ősztől pedig újraindul a HOZD és VIDD nevű ösztöndíjprogram, amelynek keretében egy vállalkozó a BENT szervezésében megvalósuló őszi három szakmai rendezvényen vehet részt ingyen, cserébe pedig a saját szakterületén tart egy workshopot a BENT közösségének. Ez egy jó lehetőség a szakmai tudás bővítésére és a bemutatkozásra a vállalkozói közösség előtt. A kiválasztott pályázó a három workshopon való részvételen túl szakértő tagoktól visszajelzést kap tréneri munkájáról – mondta Nagyné Czuri Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában