Díszpolgár lett a nyugdíjba vonuló nagyesztergári óvodavezető

Díszpolgári címet adományozott a települési önkormányzat nyugdíjba vonulásakor Jelencsik Istvánnénak, a Fészek Német Nemzetiségi Óvoda és Mini Bölcsőde vezetőjének. A kitüntetést Szirbek Tiborné polgármester asszony adta át számára ünnepélyes keretek között, megköszönve közel negyvenéves pedagógiai és vezetői munkáját.

Müller Anikó Hanga

Köszönetet mondott Jelencsik Istvánnénak a német nemzetiségi önkormányzat is. Balról Hunyadváriné Ringhoffer Anita, Fillér József, Jelencsik Istvánné és Molnár Istvánné

Fotó: Müller Anikó Hanga

– A mai nap nagyon fontos az életedben, de önkormányzatunkéban is. Nyugdíjba vonulásoddal hatalmas űr keletkezik intézményünk vezetésében, melyet nehéz lesz megfelelő szakemberrel pótolni, hiszen az óvodánk egyben a te életműved. Családias légkörű német nemzetiségi intézményünk vezetésed alatt a térség egyik kiemelkedő színvonalú óvodája, bölcsődéje lett, melyet szeretnénk megköszöni a díszpolgári cím adományozásával. Sok kisgyermeket indítottál el az iskolába, az életbe. Az intézmény alapelvét szem előtt tartva – szeretetteljes, biztonságérzetet adó, érzelemben gazdag óvodai élet megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy tartást, önállóságot, boldogságot ad a gyerekeknek – elősegítetted a falu aprónépének fejlődését, iskolai érettségre való felkészítését – mondta a faluvezető.

Jelencsik Istvánné – Bea óvó néni – 1982 óta dolgozott az intézményben, 1993 óta vezetőként. Munkássága alatt, sokszor harcolva is, de mindig az óvoda – a minibölcsődét tavaly avatták – fejlődéséért dolgozott. Az önkormányzati hivatal részéről Szivák Péter jegyző és Varga Lászlóné, az önkormányzati testület nevében Sass Ferenc alpolgármester köszöntötte a kitüntetettet, Szirbek Tiborné pedig egy Hoffer Ildikó keramikusművész által készített szobrot adott át az ünnepeltnek.

Köszönetet mondott Jelencsik Istvánnénak a német nemzetiségi önkormányzat is. Balról Hunyadváriné Ringhoffer Anita, Fillér József, Jelencsik Istvánné és Molnár Istvánné Fotó: Müller Anikó Hanga

Köszönetet mondtak az óvónőnek – népviseleti ruhát magukra öltve, utalva az intézmény német nemzetiségi jellegére – a német nemzetiségi önkormányzat képviselői, Molnár Istvánné elnök, Hunyadváriné Ringhoffer Anita pénzügyi vezető és Fillér József vezetőségi tag. A búcsúzó Jelencsik Istvánné facsemetét ültetett el az óvoda udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában