Tíz éve hirdeti Isten igéjét Berkes Péter

Berkes Péter atya június 17-én ünnepelte pappá szentelésének, június 19-én pedig első miséjének tizedik évfordulóját. Ez alkalomból köszöntötte az esti szentmise után az egyházközség és az alsóörsi hívek nevében Jezsó Béla, a település nevében Hebling Zsolt polgármester.

Szendi Péter

Hebling Zsolt polgármester felköszöntötte Berkes Péter plébánost Fotó: Szendi Péter

A misét követően Hebling Zsolt üdvözölte a jelenlévőket.

– Mindig megtiszteltetés számomra, ha ebben a szép templomban szólhatok – mondta –, hiszen ezek jeles alkalmak. Közéjük tartozik a mostani is.

Hebling Zsolt polgármester felköszöntötte Berkes Péter plébánost
Fotó: Szendi Péter

Ezt követően felköszöntötte Péter atyát. Nyolc éve munkálkodnak együtt, eredményesen. Közös céljuk a közösség szolgálata, annak építése, gyarapítása. Méltatta munkásságát, közéjük sorolva a plébánia felépítését, különlegesnek nevezve személyiségét, amely miatt minden korosztály tiszteli és szereti. Köszönetet mondott az ünnepelt azon áldozatos tevékenységéért, amelyet a gyülekezetért, a településért és keresztény nemzetünkért fejtett ki, majd Isten áldását kérve életére és további szolgálatára, gratulált és emléklapot ajándékozott neki. A polgármester köszöntő szavait követően Jezsó Béla a gyülekezet jókívánságait tolmácsolta, és egy miseruhával ajándékozta meg az ünnepeltet.

– Hálásan köszönöm az alsóörsi és szentkirályszabadjai híveknek és a település vezetésének, hogy megemlékeztek pappá szentelésem és első szentmisém tizedik évfordulójáról. Megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen szép környezetben és kiváló munkatársak segítségével végezhetem lelkipásztori tevékenységemet. Évfordulós szentmisém során lélekben ugyanazokkal a szavakkal fordultam Istenhez, mint pappá szentelésem alkalmával: „Áldd meg, Uram, mindazokat, akik oltárodhoz segítettek!” – nyilatkozta a Naplónak Berkes Péter plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában